Malatya Beşkonaklar Müzesi Yeniden Ziyarete Açılacak

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Malatya Beşkonaklar Etnografya Müzesi, yeni yüzüyle yeniden ziyaretçilerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Malatya Beşkonaklar Etnografya Müzesi yeniden hizmete açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'nın kültürel yaşamına 2008'de kazandırılan, ancak restorasyonu nedeniyle uzun süredir kapalı olan Beşkonaklar Etnografya Müzesi'ndeki çalışmalar tamamlandı.

Çalışmalar neticesinde beş konaktan oluşan müze alanındaki konaklardan biri Etnografya Müzesi, bir diğeri de Geleneksel Malatya Evi olarak düzenlendi.

Müzenin eser gruplarına uygun olarak projelendirilen depo dolapları, Etnografya Müzesi olarak restore edilen konağın giriş katında yer alırken, teşhirde sergilenmeyen eserler uygun koşullarda muhafaza edildi.

Müzelerin ortak kullanımında olan bahçe alanında sergilenen ve Malatya Müzesi'nden getirilen Malatya Ulu Camii Kitabeleri ile Yazıhan ve Sulukizade Kitabeleri de çelik sundurma altında bilgi panoları ile sergilendi.

Müze, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından Malatya programı kapsamında yenilenen yüzüyle ziyarete açılacak.
Kaynak: AA