Kavacık Mahallesi'nde Siyasetçilerin İş Birliği

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Erten: 'Bütün siyasi partiler olarak Kavacık'ın Karabağlar'da kalması yönünde görüş birliği içinde olduğumuzu İzmir Valisi Erol Ayyıldız'a belirttik'.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Kavacık Mahallesi'nin Karabağlar ilçe sınırlarında yer alması konusunda CHP, MHP ve Saadet Partisi'nin ilçe başkanlarıyla ortak görüş taşıdıklarını açıkladı.

Erten, yaptığı yazılı açıklamada, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur, SP İlçe Başkanı Adem Aktaş, Kavacık Mahallesi Muhtarı Şinasi Köse ile bir araya gelerek İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret ettiklerini bildirdi.

Ziyaret sırasında, Kavacık Mahallesi'nin Güzelbahçe ilçesine bağlanması için Karabağlar'da imza toplanmasına ilişkin konuyu da görüştüklerini vurgulayan Erten, şunları kaydetti:

"İki kişi tarafından toplanan ve Yüksek Seçim Kurulu'na götürülen imzalarla, Kavacık'ın Güzelbahçe ilçesine mi yoksa Karabağlar ilçesine mi bağlı kalması konusunda referandum kararı alınmıştı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından, getirilen imzalara bağlı olarak çıkarıldığı iddia edilen karar, Karabağlar’da siyasi partileri ve yerel idarecileri birleştirdi. Bütün siyasi partiler olarak Kavacık'ın Karabağlar'da kalması yönünde görüş birliği içinde İzmir Valisi Erol Ayyıldız'a belirttik."

Erten, Kavacık'ın siyah üzümünün Karabağlar'a isim olarak ilham kaynağı olabileceğini de toplantıda aktardıklarına dikkati çekerek, "Toplantıda Karabağlar'ın temel konularını, kentsel dönüşümü, üniversiteyi ve Kavacık'ı hep birlikte detaylarıyla konuşma imkanı bulduk. Merkezi hükümet, yerel yönetim, siyasi partiler kamu yararına olacak projelerde, hizmetlerde birlikte hareket edebilir. İşbirliği yapabilir. Ortak hareket edebilir. Bunun için farklı siyasi, ideolojik görüş taşımak, ortak fayda üretmeye engel değildir. Bugünkü tablo, Türkiye'de her konuda öne çıkarılabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA