Kastamonu'da FETÖ/PDY Davası

Meslekten ihraç edilen 6 öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan eski 6 öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi" oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla öğretmenlikten ihraç edilen ve tutuksuz yargılanan A.T.K, G.K, S.F, M.F, S.Y ve F.Y katıldı.

Mahkeme heyeti, A.T.K'nin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini, ayrıca Bank Asya'da hesap hareketliliği bulunduğunu ve FETÖ ile bağlantılı Aktif-Sen üyesi olduğunun belirlendiğini kaydetti.

A.T.K, savunmasında sendikadan 15 Temmuz darbe girişiminden önce istifa ettiğini belirterek, "Sendika öğretmenler gününde hediye gönderiyordu. Özel günlerde çikolata getiriyordu. Çocuğum dünyaya geldi bir şey getirmedi ben de getirmediler diye istifa ettim. Bank Asya'dan 2016 yılının Mart ayında paramı çektim. Talimatlardan haberim yok. Görevini dört dörtlük yapan bir öğretmendim. Derslerde vatan, millet ve devlet kavramlarını ön plana çıkardım." dedi.

A.T.K. savunmasının devamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u ise kullanmadığını iddia etti.

M.F de savunmasında, öğretmen olduğu süre içerisinde 3 sendikaya üye olduğunu belirtti.

Sendikalara arkadaşlarının yönlendirmesiyle üye olduğunu ifade eden M.F, " Sendikanın hiç bir faaliyetine katılmadım. Terör örgütü olduklarını anladığımda istifa ettim. Terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum. Bu çok ağır." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, A.T.K ve F.Y'nin mevcut hallerinin devamına, G.K, S.F, M.F, S.Y'nin ise adli kontrolünün kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 15 Şubat 2018'e erteledi.

Kaynak: AA