İşçi Ve İşverenlerin Geliştirilmesi Projesi

AB ve Türkiye mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve ODTÜ tarafından yürütülen işçi ve işverenlerin kapasitelerinin artırılmasına yönelik proje tamamlandı AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Begeot: 'Türkiye ile AB birçok konuda iş birliği yapıyor, bunlar Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını sürdürmeye katkıda bulunması için yapılan çalışmalar'.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen ve Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yürütülen İşçi ve İşverenlerin Kapasitelerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (Bilgeİş) tamamlandı.

ODTÜ tarafından yürütülen projenin kapanışı için düzenlenen toplantıda konuşan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot, AB olarak Türk vatandaşlarına destek verdiklerini göstermek istediklerini belirterek, "Türkiye ile AB arasında birçok konuda iş birliği yapıyor, bunlar Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını sürdürmeye katkıda bulunması için yapılan çalışmalar." dedi.

Begeot, Bilgeİş'in başarılı projelere örnek olduğuna dikkati çekerek, bilgi, beceri ve yeni teknolojiyle bir sistem oluşturulduğunu aktardı. Begeot, projenin ODTÜ ile yapılmış olmasının başırılı olmasında büyük etkisi olduğunu kaydetti.

ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay de işçi ve işverenlerin yeni sosyal ve ekonomik yapılara uyum yeteneklerinin artırılması için "https://bilgeis.net" adresi üzerinden ulaşılabilen platformdan bu zamana kadar 25 binden fazla kişinin eğitim aldığını söyledi.

Çağıltay, söz konusu platformda Türkiye'deki her ilden eğitim alan kişilerin olduğunu vurgulayarak, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de geri bildirimler alındığını ifade etti.

- Projede neler yapıldı?

ODTÜ tarafından 17 Aralık 2015'te yürütülmeye başlanan proje, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ile işçi ve işverenlerin kapasitelerinin geliştirlmesi ve Türkiye'de hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi hedefleri doğrultusunda uygulandı. İnternet portalı her yaştan ve kesimden kullanıcının ücretsiz hizmetine sunuldu.

İş dünyasının ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik anket çalışmaları gerçekleştirildi. Üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, sürekli eğitim merkezleri, organize sanayi bölgeleri gibi paydaşlarla iş birliği protokolleri imzalanarak, toplantı, konferans ve seminerler düzenlendi.
Kaynak: AA