İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Ankara Valisi Topaca, il genelinde yürütülen bin 241 projeden 158'inin tamamlandığını bildirdi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, il genelinde yürütülen bin 241 projeden 158'inin tamamlandığını belirtti.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı 4. dönem toplantısı, Ankara Valisi Ercan Topaca başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, bölge müdürleri, il müdürleri ve organize sanayi bölgesi temsilcileri katıldı.

Topaca, toplantıda yaptığı konuşmada, 2017 yılının sonuna yaklaşılırken kentteki kamu yatırımlarının yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını belirtti.

Yatırımcı kuruluşlardan alınan izleme raporlarına göre il genelinde 30 Eylül itibarıyla bin 241 projeyi yürüttüklerini ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

"Bu projelerin 158'i tamamlanmış, 691'inde çalışmalar devam etmekte, 269 proje ihale aşamasında, 108 projeye başlanamamış olup 21'i ise plan ve proje aşamasındadır. Başlanamamış ve plan aşamasında olan projelere kurumlarımızın bu son dönem içinde hızla odaklanmalarını, bunları ihale aşamasına getirmelerini, ihalesini yaparak bir an önce hayata geçirmelerini özellikle rica ediyorum."

Vali Topaca, çok sayıda okul yaptıklarını belirterek, "Bir taraftan ihaleler devam ediyor. Ankara tarihinde hiç olmamış bir şey, 330 okul, 9 bin 376 derslik yapıyoruz. Bunun toplam maliyeti bu rakamlara tam yansımıyor tabii bakanlık bütçesinden yürüdüğü için. 3 milyar 200 milyon liralık yatırıma başladık. Yapım aşamasındayız ya da proje aşamasındayız. Allah izin verirse bunları 2019 eğitim-öğretim yılına kadar tamamlayacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA