HDP Grup Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Türkiye Kıbrıs’tan beri belki de en ciddi krizini yaşıyor" dedi.

HDP Grup Toplantısı
HDP’li Kemalbay, HDP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 10 Ekim’de Ankara’da hayatını kaybeden insanların emek, barış ve demokrasi için mücadele ettiklerini söyleyerek, “Ölenlerin yakınları böylesi bir günde acılarını bile paylaşabilme, anabilme etkinliğinden mahrum bırakılıyor. Gaz, plastik mermi ve gözaltıyla anma yapmak isteyenler sokaklardan süpürülmek istendi. Süpürülmek istenen aslında emek, demokrasi ve barışın kendisiydi.10 Ekim katliamıyla ilgili görüntülere bakınca katliamın olacağı belliyken, katliama uğrayanlar değil canlı bombaları korumaya almış.Ankara ve Diyarbakır’da bombacıların rahat bir şekilde işlerini yaptığını görüyoruz. Ne Suruç ne Ankara ne diğer katliamlarda gerçek soruşturma hiç bir zaman yapılmadı. Bu katliamı önlemekle görevli hiç kimse soruşturulmadı. Hatta neredeyse katliamcılar davalarda pamuklara sarılarak korundu. Buna tepki göstermek isteyen halkımız ise saldırılara maruz kalıyor" ifadelerini kullandı.

6-8 Ekim olaylarına değinen Kemalbay, "Suruç’un karşısındaki Kobani, Türkiyelilerin akrabalarının da yaşadığı bir bölgeydi. Türkiye’nin buna sessiz kalması abes karşılanırdı. Kobani IŞİD öçeteleri tarafından kuşatılmışken demokrasi güçleri oraya bir koridor açılmasını istiyordu.Biz de bu süreçte demokratik eylem çağrıları yapmıştık. Bu esnada IŞİD’den kaçan yüz binlerce kişi Türkiye sınırına gelmişti. Başta HDP olmak üzere insan haklarından yana herkes savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Kürt kardeşlerimizle dayanışma içinde olmaya çalıştı. Bizler Bugüne kadar nasıl zulme karşı mücadele ettiysek, bundan sonra da mücadelemizi gözümüzü kırpmadan sürdüreceğiz. Bu katliamları gerçekleştirenler bilsinler ki, er geç hesabı sorulacaktır" şeklinde konuştu.

Amerika ile vize krizine ilişkin olarak Kemalbay, "ABD ile vize krizi adı altında kriz yaşanıyor. Türkiye Kıbrıs’tan beri belki de en ciddi krizini yaşıyor. Dövizi yükseltti, borsayı düşürdü, ekonomik krizi daha da körükleyen durum oldu. Amerikan parası değer kazanırken, Türk lirası yerlerde sürünüyor" dedi.

Kaynak: İHA