Hak-İş Başkanlar Kurulu Toplantısı

Sonuç bildirisinden: 'Herkesin barış ve istikrar içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz'.

Hak-İş Konfederasyonu Başkanlar Kurulu sonuç bildirisinde, "Herkesin barış ve istikrar içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz." ifadesine yer verildi.

Hak-İş'in dün gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Bildiride, ILO 10. Avrupa Bölgesel Konferansı, taşeron işçiler, geçici mevsimlik işçiler, iş sağlığı ve güvenliği ve 15 Temmuz yıl dönümü gibi konulara yer verildi.

Bildiride, ILO 10. Avrupa Bölgesel Konferansı'nın İstanbul'da gerçekleştirilmesi ve başarılı bir sonuç raporunun ortaya çıkarılmasının çalışma hayatı için önemli bir kazanım olduğu belirtildi.

Taşeron, geçici ve mevsimlik işçiler ile çalışma hayatının diğer sorunlarının çözümü için etkin mücadeleye devam edileceği aktarılan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Hak-İş Başkanlar Kurulu olarak, sendikasızlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya her zaman itiraz ettik ve itiraz etmeye devam ediyoruz. İşsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla yeni sistem ya da model geliştirilmesini istiyoruz."

Taşeron işçilerin devlet kurumlarında istihdam edilmeleri talep edilen bildiride, şu değerlendirme yapıldı:

"Sayın Başbakan Binali Yıldırım ve Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu'nun taşeron konusunun yıl sonuna kadar bir çözüme kavuşturulacağı söylemi binlerce taşeron işçimiz için bir umut ışığı yakmıştır. Sayın Bakanın ve hükümetimizin bu konuda ortak bir çalışma yaparak bu konuyu en güzel şekilde bir çözüme kavuşturacaklarına olan inancımız tamdır. Hak-İş Başkanlar Kurulu olarak dile getirilen taşeron işçilerle ilgili sorunların çözümünün ivedilikle hayata geçirilmesini talep etmekteyiz."

Bildiride iş güvenliğinin de artırılması gerektiğine dikkat çekildi. Hak-İş olarak bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bütün proje, çalışma ve tasarıların desteklendiği vurgulanan bildiride, gerekli tedbirlerin alınıp kazaların önlenmesi için en kısa sürede önlem alınması gerektiğine işaret edildi.

15 Temmuz'un yıl dönümü olduğu hatırlatılan bildiri de şu görüşler aktarıldı:

"HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak, ülkemiz üzerine oynanan siyasi oyunlara, kaos oluşturma çabalarına, demokrasi dışı yöntemlere ve bütün darbe girişimlerine karşı olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Herkesin barış ve istikrar içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Terörün bir an önce son bulmasını istiyoruz. Türkiye'nin devleti, milleti ve kurumlarıyla bir bütün halinde terörle mücadele konusunda daha aktif ve etkin çalışmaları hayata geçireceğine inanıyoruz."

- Kısa film yarışması

Bildiride, Kültür ve Sanat Komitesiyle güçlenen Hak-İş'in "Emek" temasıyla ve "Kısa Film Uzun İş" sloganıyla 2012'de başladığı Kısa Film Yarışmasının bu yıl altıncısının uluslararası katılımla daha da zenginleştirilerek gerçekleştirileceği kaydedildi.

Kaynak: AA