GGC'den Karaduman'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay ve GGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Faruk Karduman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

GGC'den Karaduman'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Kısa bir süre önce Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Karaduman’ı ziyaret eden GGC Başkanı İbrahim Ay, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Karaduman’a Gaziantep’in ekonomisiyle, kültürüyle marka bir şehir olduğunu huzurlu ve güvenli bir şehir olması için elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazır olduklarını belirtti.

GGC Başkanı Ay, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğu Emniyet Müdürü Karaduman’a başarı dileklerinde bulunarak, “Kentimizdeki televizyonlarımız, gazetelerimiz ve radyolarımız ile basın hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız daha güzel bir Gaziantep ve daha yaşanabilir bir kent oluşturmak. Emniyet ile de bu anlamda daha sıkı ilişkiler kurarak vatandaş ile kurumlar arasındaki köprüyü kurmayı hedefliyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da emniyet ile sıkı ilişkiler ve doğru diyaloglar kurarak En doğru haberi en hızlı şekilde kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle haberlere ulaşmamız açısından emniyetin desteğine ve şeffaflığına ihtiyacımız var. Biz GGC olarak Gaziantep’in huzuru ve güvenliği için emniyetin yapacağı her türlü çalışmaya ve projeye elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Önceki dönemlerde Emniyet Müdürlerimizle işbirliği içerisinde olduk İnşallah sizinle de aynı işbirliğimiz içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

“Şehre hep birlikte çok şey katacağımıza inanıyorum”

GGC Başkanı Ay ve GGC Yönetim Kurulu Üyelerinin kendisine ziyarette bulunmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ise Gaziantep’in ekonomisi ve ticaretiyle ön planda bir şehir olduğundan bahsetti. Kentin bu kimliğini yükseltmek adına güvenlik anlamında da basın camiası ile sıkı ilişkiler içinde olacaklarını ve çalışmalarını bu yönde yürüteceklerini kaydeden Karaduman, “Ben Gaziantep’i küçük İstanbul olarak görüyorum. Bu şehirde güvenli bir şekilde yaşamayı sağlamamız gerekiyor. İnsanlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Güvenliğin daha iyi sağlanması Gaziantep açısından ekonomik boyutta da o kadar önemlidir. Ekonomi iyi olursa refah seviyesi yükselir. Şehre hep birlikte çok şey katacağımıza inanıyorum. Makamlar gelip geçicidir önemli olan iyi bir şekilde hizmet etmektir. Basın ile her zaman beraberiz. Hukuk kurallarını ve etik kuralları da gözeterek basın mensuplarımızla iletişim halinde çalışacağız. Emniyet çalışacak, basın da bu çalışmaları kamuoyuna anlatacak. Çünkü gazetecinin de işi o” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in dışarıdan bakıldığında terör şehri gibi gösterilmek istediğini belirten Karaduman, “Gaziantep’te her gün bomba patlamıyor. Her gün bir terör olayı yaşanmıyor. Gaziantep ile ilgili güvenlik konusunda algı oluşturma çalışıyorlar. ‘Okul önlerinde peynir ekmek gibi uyuşturucu satılıyor’ diye sokakta birçok söylenti var. Bunları bende duyuyorum ancak daha ben okul önünde uyuşturucu satıldığını görmedim. Bu algıyı bir türlü yıkamıyoruz. Ön yargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zor. Uyuşturucu satıcılarının hedefi ilkokul, ortaokul çağındaki çocuklar değil. Uyuşturucu satışı var ancak bu satış okul önlerinde değil” dedi.

“Şartları taşıyan herkes silah ruhsatı alabilir”

Bireysel silahlanma ile ilgili de konuşan Gaziantep İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, “Ben silah ve araç satışlarını birbirine benzetiyorum. Ruhsatlı silah almaya hak kazanmış bir kişiye ‘biz, sen silah alamazsın’ diyemeyiz. Eğer ki vatandaş şartları yerine getirmişse biz kendisine silah ruhsatı veririz. Şartları taşıyan herkes ruhsatlı silah alabilir. Ben bunu araç satışına benzetiyorum. Şu anda kentimizin en önemli sorunlarından birisi de trafik. Bunun nedeni nedir? Araç sayısının fazla olması. Şu anda vatandaşlara araç satan firmalar ‘Biz araç satmıyoruz’ diyebilir mi? Gaziantep’te şu anda 27 bin tescilli araç var. Biz bu rakamın 2017 yıl sonuna kadar 35 bini bulmasını bekliyoruz. Örneğin şu anda kentte ciddi anlamda bir park sorunu var. Yeni yapılan binalarda otopark yapılmamış. Park sorunu var diye araç satışını engelleyebilir misiniz" şeklinde konuştu.

“Öğrencinin olduğu her yerde olay vardır”

Son günlerde gündemde olan öğrencinin okul çantasından silah çıkmasına da değinen Karaduman, “Elbette 511 bin öğrencinin olduğu yerde mutlaka olay olacaktır. Doğru teşhis koyup doğru şey yapmak gerekir” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile GGC Başkanı İbrahim Ay ve GGC Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA