GAP BKİ'ye Proje Ödülü

Enerji Mühendisleri Derneği tarafından GAP Bölgesinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımının ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesine 'Ortadoğu Bölgesinde Yılın Enerji Projesi' ödülü verildi GAP BKİ Başkanı Karahocagil: 'Yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve alanındaki çalışmalarımız iklim değişikliği, çevre korunumu, endüstriyel kaynak verimliliği ve kentleşme boyutları da dahil olacak biçimde önümüzdeki dönemde de tüm hızıyla devam edecektir'.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (BKİ) tarafından yürütülen GAP Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımının ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi, Amerika'da gerçekleştirilen kongrede "Ortadoğu Bölgesi'nde Yılın Enerji Projesi" ödülü aldı.

GAP BKİ'den yapılan açıklamaya göre, 98 ülkeden 17 bin 500 üyesi ve 29 ülkede temsilciliği bulunan Enerji Mühendisleri Derneği tarafından ABD'nin Atlanta kentinde 40. Dünya Enerji Mühendisliği Kongresi düzenlendi.

Dünya genelinde itibar gören enerji sertifika programları ile enerji mühendisliği, enerji yönetimi, yenilenebilir enerji, sürdürülebilirlik ve ilgili alanlardaki çalışmaların sektörün önde gelen bilim insanları tarafından değerlendirildiği kongre çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirildi.

Her yıl enerji alanında çeşitli ödüllerin dağıtıldı kongrede, bu yıl GAP BKİ tarafından yürütülen GAP Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımının ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi, "Ortadoğu Bölgesi'nde Yılın Enerji Projesi" ödülü aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, uluslararası çapta bir ödüle layık görüldükleri için mutlu olduklarını belirtti.

Bölgenin yenilenebilir enerji kaynağı ve enerji verimliliği potansiyelini bildiklerine değinen Karahocagil, şunları kaydetti:

"Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörlerinin bölgemizde gelişmesini sağlamak amacıyla yürüttüğümüz projemizin enerji yönetimi konusunda dünyanın saygın kurumlarının birisinden ödül almasından ve uluslararası alanda takdir görmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve alanındaki çalışmalarımız iklim değişikliği, çevre korunumu, endüstriyel kaynak verimliliği ve kentleşme boyutları da dahil olacak biçimde önümüzdeki dönemde de tüm hızıyla devam edecektir."

Kaynak: AA