ESOGÜ Hastanesi İlave Anjiyo Ünitesinin Açılışı Yapıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi İlave Anjiyo Ünitesi’nin açılışı, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ile üniversite ve hastane yöneticilerinin de katılımlarıyla yapıldı.

ESOGÜ Hastanesi İlave Anjiyo Ünitesinin Açılışı Yapıldı
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen “Üniversitemize, Tıp Fakültemize, Hastanemize hayırlı olsun. Bundan sonra hastalarımız daha modern teknikler kullanılarak tedavi edilecek. Bu ünitenin Üniversitemize ve Hastanemize kazandırılmasına emeği geçen Tıp Fakültemiz Dekanlığına, Başhekimliğimize, Kardiyoloji Anabilim Dalı’nın bütün öğretim üyelerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniteyle ilgili bilgiler veren Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu ise ESOGÜ Hastanesi’nin bölgenin en büyük, en modern ve en donanımlı anjiyo merkezine kavuştuğunu belirtti.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“ESOGÜ Tıp Fakültesi Anjiyo ve Kateter Laboratuvarı’na alınan yeni anjiyo cihazı ile cihaz sayısı 3’e çıkmış, Anjiyo Ünitesi Eskişehir ve bölgenin en büyük ve en donanımlı anjiyo ünitesi haline gelmiştir. Yeni anjiyo cihazı ile birlikte ameliyatsız kalp kapağı değişimi, doğuştan olan kalp deliklerinin ameliyatsız kapatılması, ciddi kalp damar tıkanıklıklarının balon ve stent ile açılması, tıkalı beyin ve böbrek damarlarının tedavisi, bacaklara giden damarlardaki tıkanıklıkların açılması, kalbin elektrik sisteminin değerlendirilmesi ve çarpıntıların yakma yoluyla tedavisi daha rahat, hızlı ve güvenli gerçekleştirilebilecektir. ESOGÜ Tıp Fakültesi Anjiyo ve Kateter Laboratuvarı’nda yılda yaklaşık 5.000 hastaya teşhis ve tedavi amacıyla işlem yapılmaktadır. Yeni cihazla birlikte 3 anjiyo salonunda aynı anda yürütülecek girişimsel işlemler ile daha fazla hastaya hizmet götürme imkanı doğmuştur. Kalp krizi veya beyin damar tıkanması ile gelen hastalara 7 gün 24 saat anjiyo yapılabilmekte, tıkanan damarlar zaman kaybedilmeden açılabilmektedir. Anjiyo ünitesinde Kardiyoloji bölümünün yanı sıra Nöroloji, Çocuk Kardiyolojisi, Kalp Damar Cerrahisi ve Beyin Cerrahisi Bölümlerince de ameliyatsız girişimsel işlemler ve tedaviler gerçekleştirilmektedir.”
Kaynak: İHA