Erzurum'da Okul Servisleri Denetlendi

Erzurum'da trafik ekipleri, okul servislerine yönelik denetim yaptı.

Palandöken İlçe Emniyet Şube Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Yakutiye ilçesi 50. Yıl Meydanı'nda durdurdukları okul servislerinde yönetmeliklere yönelik denetimlerine hız verdi.

Denetimlerde güzergah i̇zin, araç uygunluk ve psikoteknik belgeleri, ehliyet ile şoförler odası kaydı gibi hususlar kontrol edilirken, servis araçlarının teknik donanımlarının yanı sıra öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması emniyet kemerlerinin takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin bulunması gibi kriterler denetlendi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğünde görevli komiser Murat Parmaksız, uygulama sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, servis araçlarını denetlemeyi sıklaştırdıklanı söyledi.

Öğrencilerin can güvenliği için seferber olduklarını belirten Parmaksız, "Canları bize emanet olan çocuklarımızın can güvenliği için yağmura rağmen okul servislerini denetlemeye çıktık. Daha önceden de denetimlerimiz oldu, bugün de bunu sürdürüyoruz." dedi.

Parmaksız, servis araçlarına yönelik denetimlerin yanı sıra servis şoförlerine yönelik bazı günler okulların konferans salonlarında eğitimler verdiklerini de ifade ederek, uygulamada, durdurulan servis araçlarının yönetmelikteki kriterlere uygunluğunu kontrol ettiklerini anlattı.

Kurallara uymayanlara ceza kestiklerini anlatan Parmaksız, şunları kaydetti:

"Özellikle okul taşıtı yazısı, dur levhası, şoförün yeterlilik sürücü belgesi, kanunda istenilen evraklar, emniyet kemeri var mı, bunlar kullanılıyor mu diye kontroller yapıyoruz. Ayrıca şoförün sigara içmemesi ve camların siyah olmasına dikkat ediyoruz. Servis aracının modelinin 12 yaşından büyük olmaması, otomatik kapının da sürücünün kontrolünde olması gerekiyor."

Okul servisi sürücüsü Remzi Dikici de "Biz can taşıyoruz bunun için veli ve diğer sürücülerden sabır bekliyoruz. Kış şehri olan memleketimizde zorlu şartlarda araç kullandığımız oluyor, bu yüzden diğer sürücüler biraz daha okul servislerine özen gösterirlerse çok memnun oluruz." diye konuştu.

Kaynak: AA