Erzincan Üniversitesi'nden Kerkük Açıklaması

Erzincan Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü öğrencileri ve Erzincan Üniversitesi Ülkü Ocakları Kerkük ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Erzincan Üniversitesi'nden Kerkük Açıklaması
Erzincan Üniversitesi yerleşkesinde, Erzincan Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü ve Ülkü Ocakları üyeleri protesto gösterisi düzenledi.

Çok sayıda gencin katıldığı gösteride, Ülkü Ocakları Erzincan İl Üniversite Birim Başkanı Necati Ahmet Alper basın açıklaması yaptı.

Necati Ahmet Alper açıklamasında; "25 Eylül 2017 günü Irak’ın kuzeyini gasp etmiş bir darbeci olan Barzani sözde referandum oyununu sergilemiştir. Antidemokratik ortamda gerçekleşen referandum sürecini Barzani’nin feodal fedaileri ve onların silahları yönetmiştir. Karabağ’da ne yaşatıldıysa Türkistan’da, Halep’te ne yaşatılıyorsa bu günde Kerkük’te aynı planlarla soydaşlarımıza aynı acılar yaşatılmaktadır. 19 Mart 2017 günü sözde bölgesel Kürt yönetimi tüm resmi kurumlara paçavralarını asmak istemiştir ver 24 Martta da resmileşmiştir. Bu karar karşısında Barzani köpekleri o kirli ellerini Gök Bayrağa sürme göstermişler ve soydaşlarımızın üzerine ateş açmışlardır. Geçmişten bu güne Türk düşmanlığı yapan peşmerge başı cezasını er yada geç bulacaktır. Yapmış olduğu gayrı resmi referandumu Türk toplumu olarak tan örencileri olarak yineliyoruz.

Bu gün karşımıza çıkan tehlike sadece günümüz şartları ile yorumlanmamalıdır. Türk milleti olarak neye maruz kalmışsak bunun başlangıcı Anadolu’nun fethine kadar uzanmaktadır. Bu gün kökü geçmişin derinliklerindedir. Yaşananlar, kapanmamış defterlerin, silinmemiş nefretlerin. tükenmemiş öfkelerin, unutulmamış yenililiklerin hesabı bu gün Türk Milletinin önündendir. Irak Türkmenlerinin varlığı yok sayılmayacaktır. damla damla akan Türkmen kanlarının, göz pınarlarından süzülen mazlum yaşlarının, tüm masum soydaşlarımızın hesabı elbet bir gün Barzani ve köpeklerinden sorulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız; ’sınırımızda fitne kuyusu kazdırmayız’ söylemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin duruşunu sergilemiştir. Paslı kulaklar duysun, mühürlü kalpler görsün, Kerkük tarihte Türk’tü Bu gün Türk’tür, ve ebediyen şanlı Türk kentlerinden birisi olarak kalacaktır" dedi.

Öğrenciler yürüyüşü ülkücü andı ile sonlandırdı.
Kaynak: İHA