Engelli Vatandaş Tartıcılık Yaparak Ailesine Destek Olmaya Çalışıyor

Tokat’ta 3 kardeşi ve ailesine tartıcılık yaparak destek olmaya çalışan bedensel engelli Abuzer Sarı, "Dilenciler el açarak akşama kadar en az 100 lira para kazanıyor. Ben tartıcılık yapıyorum günlük kazancım 10-15 lira. Ben Allah’tan başkasına el açmam" dedi.

Engelli Vatandaş Tartıcılık Yaparak Ailesine Destek Olmaya Çalışıyor
Tokat merkeze bağlı Keşlik köyünden şehir merkezi Devegörmez Mahallesine yaklaşık 1 yıl önce taşınan Ahmet ve Suzan Sarı çiftinin en büyük destekçileri tartıcılık yaparak ailesine destek olan bedensel engelli 30 yaşındaki Abuzer Sarı oldu. Beyninden tümör ameliyatı olan ablası 32 yaşındaki Medine Sarı kendisi gibi kas hastalığı nedeniyle bedensel engelli kardeşi 27 yaşındaki Aydın Sarı ve okula giden en küçük kardeşi 12 yaşındaki Abidin Sarı’ya destek olmak isteyen Abuzer Sarı, tartıcılık yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Kent merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki evinden akülü tekerlekli sandalyesi ile gelen Sarı, tartı ile ekmek parası kazanmaya çalıyor. Babasının kalp hastası olması nedeniyle çalışmadığını, iki kardeşin 3 aylık engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını ifade eden Sarı, "Evin elektriği, doğalgazı, mutfak masraflarını yetiştiremiyoruz. Benden başka çalışan yok. Babam kalp hastası olduğu için çalışamıyor. Daha önceden çiftçilik yapıyordu. Çiftçilik ’öldü’ diyerek evimizi arsamızı satıp şehre geldik. Burası köyden daha kötü. Yapacak bir şeyimiz de yok" dedi.



Günlük 10-15 lira kazanıyor

Yağmur altında şemsiyesini açarak çalışmaya devam eden Sarı, "Allah ne verirse kazanmaya çalışıyorum. Akşam evimize ekmek parası götürüyorum. Dilenciler el açarak akşama kadar en az 100 lira para kazanıyor. Ben tartıcılık yapıyorum günlük kazancım 10-15 lira. Ben Allah’tan başkasına el açmam. Tek korkum Allah’tan, başka kimseden korkum yok" diye konuştu.

Kaynak: İHA