Edremit'te Streetball Turnuvası Heyecanı

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki 13 okuldan 16 takımın katılımıyla, ilçenin Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda 4 gün sürecek olan liseler arası Streetball (Sokak Basketbolu) Turnuvası başlatıldı.

Edremit'te Streetball Turnuvası Heyecanı
Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Etkinlikleri kapsamında, Edremit Belediyesi tarafından ilçenin Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda ilk kez liseler arası Streetball Turnuvası heyecanı yaşandı. 4 gün sürecek olan turnuvaya ilçedeki 13 okuldan oluşturulan 16 takım katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan açılış töreninin ardından Belediye Başkanı Kamil Saka’nın hava atışıyla birlikte gösteri maçı oynandı. Kısa süren gösteri maçının ardından profesyonel hakemlerin nezaretinde müsabakalar başlatıldı. Tek potayla, her takımdan 3’er oyuncuyla oynanan streetball, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Çekişmeli geçen maçlar, akşam saatlerine kadar devam etti.

Turnuva kapsamında 4 günün sonunda dereceye giren ilk 4 takıma çeşitli ödüller ile kupaları takdim edilecek.

Yunanistan’ın Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros ve Girit Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki’nin de izlediği turnuva ile ilgili bilgi veren turnuva sorumlusu Mete Mısır, “Belediyenin Avrupa şehri olma yolunda düzenlediği turnuvaya başlamış bulunuyoruz. Turnuvamızda, gençler 3 çarpı 3 streetball oynuyorlar. Bu turnuvaya ilçemizden 13 okulumuz 16 takım ile katıldı.

Müsabakalar her gün Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda saat 16.00’da başlayıp, saat 18.00’e kadar devam edecek. Edremit’teki tüm basketbol sevenleri buraya bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA