DEİK Başkanı Olpak Açıklaması 'ABD İle Geniş Bir Perspektifte Diyalog Sürdürüldükçe Endişelerin Boyutu Azalacaktır'

DEİK Başkanı Nail Olpak, ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize kriziyle ilgili “ABD ile geniş bir perspektifte diyalog sürdürüldükçe endişelerin boyutu azalacaktır” dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize kriziyle ilgili değerlendirmede bulundu. Olpak, “ABD ile geniş bir perspektifte diyalog sürdürüldükçe endişelerin boyutu azalacaktır” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan, Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğu yönündeki açıklamanın siyasi bir hamle olarak algılanması gerektiğini belirten Olpak, “Bu hamlenin ekonomik boyuta taşınmaması için ekonomik aktörler yoğun çaba göstermelidir. Bu noktada Türk iş dünyası olarak, ekonomik bir kırılganlık beklentisi oluşturmadan, Hükümetimizin izlemekte olduğu siyasi ve ekonomik politikalara güvenmemiz ve çıpa olarak alınan ekonomik kararlara uygun bir tavır izlememiz gerekmektedir. Türkiye’nin her türlü gelişmeyi diplomatik diyalog ile çözümleyeceğine inancımız tamdır. Milli önceliklerimizi değerlendiren kararlarda biz de Türk iş dünyası olarak Hükümetimizin yanındayız. ABD ile geniş bir perspektifte diyalog sürdürüldükçe endişelerin boyutu azalacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA