Çankırı'da '10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü' Etkinliği

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Kapsamında Çankırı Toplum Ruh Sağlığı Birimi ‘Dayanışma ve Kaynaşma Etkinliği Kapsamında’ program düzenlendi.

Çankırı'da '10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü' Etkinliği
Çankırı Toplum Ruh Sağlığı Birimi hastaları ve çalışanları tarafından 1. Yaş kutlaması kapsamında yaş pastası kesildi. Programa Çankırı Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr Hüseyin Keskin, Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Cahit Emre Can, Halk Sağlığı Şube Müdürü Arif Ercoşkun, Sağlık Sen Şube Başkanı Tuna Dinç, Çankırı Diş Hastanesi Baştabibi İbrahim Coşkuner, Çankırı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sait Biçer, Çankırı Halk Eğitim Müdürü Ömer Ulucan ,Çankırı Ziraat Bankası Müdürü Abdulkadir Göktaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Psikiyatr Dr. Betül Tufanoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Psikiyatr Dr. Betül Tufanoğlu, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak, hastalarımızın tıbbi tedavilerinin yanı sıra, sosyal iyilik hallerini gözeten, sosyal işlevini artıran, ailelerin ve içerisinde yer aldığı sosyal çalışmalar yapmaktayız. TRSM ailesi olarak hastalarımız ve aileleri ile her an beraber olmaktan, onlarla hoş vakit geçirmekten mutluluk duyuyoruz. ‘Toplumsal olarak gelişmemiz ve kalkınmamız, güçlü ruhlarda saklı’ dedi.

Çankırı Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Cem Ali Yaman tarafından organize edilen ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi personellerinin destekleri ile gerçekleşen Dayanışma ve Kaynaşma etkinliğinde, Toplum Ruh Sağlı biriminde tedavi gören aynı zamanda iş, uğraş beceri eğitimlerini tamamlayan kursiyerler şiirler seslendirdi. Program kursiyerlerin oynadığı ‘At Hırsızı’ ve ‘Sağır Hasta’ oyunları ile devam etti. Programın sonuna yaklaşıldığında ise düşündüren ve güldüren fıkralar ile katılımcıların eğlenmesi sağlandı. Programın sonunda ise kursiyerler tarafından Türk Sanat Müziği ve Anadolu’dan Türküler seslendirildi.

Programa katılan konuklar tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Program katılımcıların, ruh sağlığına yönelik iyi dilek temennileri ile sonlandı.
Kaynak: İHA