Bülent Turan'dan 'Yılın Kalfası'na Tebrik

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yılın kalfası seçilen Mirak Çakmak'ı tebrik etti.

Çanakkale Gümrük Müdürlüğü'nde çalışan Çakmak'ı ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Turan, başarısından dolayı Çakmak'ı kutladı.

Turan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'yi farklı kılan noktalardan birinin ahilik kültürü olduğunu söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerine bakıldığında Türkiye'deki gibi bir kültürün izlerinin olmadığının anlaşılacağını vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"Türkiye’de ahilik kültürü örnek kültürlerden bir tanesi. Dünkü ahilik ifadesi bugün esnaf odalarımızdır. Kızımızın başarısı bizi mutlu, onure etti. İlimize bir katma değer kazandırdı. Çanakkalemizin her alanda iddialı olmasını istiyoruz. Sporda, sanatta, turizmde her alanda olmasını istiyoruz. Zaten tarih ile ilgili dehşet bir imkanımız var. Bunun üzerine çıkmak istiyoruz. Türkiye’de ahilikle ilgili birinci olan kızımızı kutluyor başarışlarının devamını diliyoruz."

Kaynak: AA