Beyşehir'de Şehit İsmini Taşıyan Park Yeniden Dizayn Edildi

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy Mahallesinde bulunan Şehit İdris Ulu Parkı yürütülen çalışmalarla yeniden dizayn edilirken, çok amaçlı spor sahasına da kavuşturuldu.

Beyşehir'de Şehit İsmini Taşıyan Park Yeniden Dizayn Edildi
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, Adaköy Mahallesinde uzun zamandan beridir atıl vaziyette bulunan Şehit İdris Ulu Parkı’na sahip çıktıklarını ve yürütülen çalışmalarla alanı yeniden dizayn ettiklerini söyledi.

Beyşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği halinde yürütülen çalışmaların ardından parkın yeni görünümüne kavuştuğunu ve mahalle sakinlerine hizmet vermeye başladığını belirten Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak Şehit İdris Ulu Parkı’na yörede yaşayan gençlerimiz ile vatandaşlarımızın futbol, voleybol ve basketbol gibi spor aktiviteleri yapabilmelerine imkan sağlamak için merkez ve diğer dış mahallelerimizde de çok sayıda örneği olan EPDM zemine sahip çok amaçlı spor sahası inşa ettik. Park alanının etrafını duvar ve tel çitle çevirdik. Vatandaşlarımızın oturup dinlenmeleri ve hoşça vakit geçirip sohbet edebilmeleri için kamelya ve oturma bankları yerleştirdik. Konya Büyükşehir Belediyemiz ise parke taşıyla kaplı yürüyüş yollarının yapılması, çocuk oyun grupları ve kamelyalar yerleştirilmesi gibi çalışmaları gerçekleştirdi. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla tamamlanan ve ortak yürütülen faaliyetlerin ardından görünümü değişen Şehit İdris Ulu Parkı, Adaköy Mahallesi halkına hizmet vermeye başladı.

Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Özaltun, benzer çalışmaların ilçe merkezi ve dış mahallelerde bulunan diğer park ve mesire alanlarında da sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA