Belçika'dan Filistin'e Okul Ödeneği Kesintisi

Belçika’nın Filistin’de inşa edilen kız okullarına bir teröristin ismi verildiği gerekçesiyle verilen ödenekleri keseceği bildirildi.

Belçika’nın kalkınma parası ile Filistin’de 2013’te ’ Beit Awwa Temel Kız Okulu’ inşa edilmişti. Daha sonra okulun ismi "Dalal Mughrabı İlköğretim Okulu" olarak değiştirildi. Mughrabı, 1978’de İsrailin Tel Aviv yakınlarındaki canlı bomba saldırısına karışan Filistinli bir militanın ismiydi. Bu değişiklik üzerine Belçika hükümeti, Filistin’de okul inşası için ayrılan 3.3 milyon euroluk ödeneği ve projeleri askıya aldı.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Alexander De Croo yaptıkları ortak açıklamada, "Belçika hükümeti, terörist saldırılarının herhangi bir şekilde övgüsünü kesinlikle kınıyor. Belçika finanse ettiği okulların herhangi bir şekilde teröristlerin isimleriyle tanımlanmasına izin vermeyecektir’’ dedi.

Öte yandan, Belçika Dışişleri Bakanlığı’nın Filistinli yetkililerle temasa geçerek resmi bir açıklama beklediği bildirildi.

Kaynak: İHA