Başkentte Bin 496 Servis Aracı Denetlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesince bu yıl denetlenen bin 496 C plakalı servis aracından 315'ine 25 bin 515 lira para cezası uygulandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesince bu yıl denetlenen bin 496 C plakalı servis aracından 315'ine 25 bin 515 lira para cezası uygulandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğünce okul servis araçları evrak ve diğer kurallar yönünden sıkı denetimden geçirildi. Korsan taşımacılığın önüne geçmek için de yapılan çalışmalar kapsamında durdurulan araçların, hangi amaçla yolcu bulundurdukları kontrol edildi.

Servis araçlarına modifiye eklemeler yaptıran ve çeşitli yerlerinde "Babam Sağolsun" gibi yazılar bulunan servis araçlarına cezai işlem yapıldı. Bu kapsamda 4 servis aracının evrakına el konuldu, araç sahipleri cezai işlem yapılmak üzere karakola çağrıldı.

Ekipler bu yıl "C" plakalı bin 496 servis aracını denetledi. Çalışma belgeleri, şoförlerinin ruhsat ve ehliyetleri, araçların yolcu kapasitesi, rehber personel bulunması, aracın yaşı, cam ve pencerelerinin sabit olması gibi konularda incelenen araçlardan 315'ine 25 bin 515 lira para cezası uygulandı. 27 araç da idari yaptırım tutanağıyla Ankara Büyükşehir Belediye Encümeni'ne sevk edildi.

Ekipler tarafından 118 okuldaki servis araçları da denetlendi. Servis sürücüleri kurallara uyma, öğrenciler de emniyet kemeri takma yönünde uyarıldı.

Mavi Masa'ya iletilen şikayetleri de değerlendiren ekipler, 678 şikayet üzerinde inceleme gerçekleştirdi.
Kaynak: AA