Başkan Yanılmaz; 'Herkes Elazığ'da Biraz Da Kendi Kültürünü Buluyor'

Elazığ’da 3,5 yılda 610 kültür etkinliğin düzenlendiğini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz;" Türkiye’de hangi ili ele alırsak alalım kalbinde ve gönlünde yatan ikinci bir şehir Elazığ’dır. Bu ilgi yanıltmasın. Herkes Elazığ’da biraz da kendi kültürünü buluyor"dedi.

Başkan Yanılmaz; 'Herkes Elazığ'da Biraz Da Kendi Kültürünü Buluyor'
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinlikler ilgili bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Elazığ olarak geçen hafta 4 tane ana çalışmaya imza attıklarını dile getiren Başkan Yanılmaz, bunları başarıyla sonuçlandırdıklarını kaydetti.

Etkinliklerden en önemlilerinden birinin Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bir hafta içerisinde kitap fuarı ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Elazığ Şanlıurfa Sanat Gecesi ve Ankara’daki tanıtım günlerini bitirdik. 28 Eylül-1 Ekim tarihler arasında birincisini düzenlediğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı çok büyük bir ilgi gördü. Elazığ netice olarak bir tarım ve hayvancılık şehridir. Elbette bu fuarın olması gerekiyordu. İnşallah fuarımızı her yıl tekrar edeceğiz. Fuara Türkiye genelinden 60 firma katıldı.

4 gün süre içinde yaklaşık 20 bin ziyaretçiyi ağırlamış olduk”şeklinde dile getirdi.

2017 yılının fuar hazırlıkları ve denemelerinin olduğu bir yıl olduğunu aktaran Başkan Yanılmaz, “Bir diğeri yine birincisini düzenlediğimiz Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı oldu. Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana planlarımız içerisinde olan ve bir an önce gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz en önemli icraatlarından bir tanesi ise kitap fuarıydı. Elazığ bir kültür ve sanat şehri. Yazarı, şairi, sanatçısı fazla olan bir şehir. Bu tür şehirde kültür ve sanat etkinliklerin çok fazla olması gerekiyor. Biz yaklaşık 3,5 yıllık süre içerisinde 610 kültür etkinliğine imza attık. Belki Elazığ tarihinde en fazla kültür etkinliği düzenleyen belediyeyiz. Neredeyse görev süremizde her 2 -3 güne bir etkinlik sığdırdık. Elazığ’da ne kadar kültür etkinliği yaparsak yapalım bu şehir bunu kaldırıyor. Şehrin alt yapısı ve insanı buna müsait” diye konuştu.



75 bin kişi kitap fuarını ziyaret etti

Kitap fuarının okumaya yönlendirme açısında çok önemli olduğunu dile getiren Yanılmaz, “Ulusal alanda söz sahibi olmuş bir çok yazar, fuar vesilesi ile Elazığ’a geldi. Hem kitaplarını imzaladılar hem de söyleşilerde bulundu. Öğrencilerimizin de kitapla buluşması önemliydi. Okullarımızdan öğrencilerimizi fuar alanına taşıdık. 55 okulumuzdan öğrenciler fuar alanına gelerek kitapla , yazarla ve şairlerle buluştu. Nüfus oranına göre Türkiye’de yapılmış olan kitap fuarları arasında en fazla ziyaretçinin gelmiş olduğu kitap fuarını Elazığ’da yaşadık. Oran olarak kitap fuarının açık olduğu süre içerisinde 75 bin kişi ziyaret etti” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa kültür ve musikisinin Elazığ ile özdeş olduğuna değinen Yanılmaz, “Bunlar birbirini tamamlar ve benzer. Şanlıurfa’dan biraz daha aşağı inip Kerkük kültürünü de aldığınızda Elazığ, Şanlıurfa ve Kerkük’ün musikisi, giyimi, yemeği, yaşam tarzı birbirine çok benzer. Bu açıdan Şanlıurfa ile birçok etkinliğimiz oluyor. Bunlardan bir tanesini de geçen hafta yaptık. Harput’tan Urfa’ya, Gazelden Hoyrat’ta başlığı ile gerçekleştirdik” ifadelerinde yer verdi.

Tanıtım günlerine 250 binin üzerinde ziyaretçi geldi

Ankara’daki tanıtım günleri haftanın en önemli etkinliği olduğunu aktaran Yanılmaz, “Sadece Elazığ’ımıza değil, Ankara’daki yapılan tüm il tanıtım etkinliklerine mührünü vuran önemli bir etkinlik oldu. 4 ay bir ön hazırlık yapıldı. Ankara’da 5 gün süren tek il tanıtım etkinliğidir. Bu güne kadar yapılan il tanıtım etkinlikleri 4 gün sürmüş. Pazar günü stantları toplamaya başladığımızda hala gelenler oluyordu. Elazığ’ın Türkiye tarafından ne kadar sevildiğini ve gelenlerin özlem duyduğunu orada bir kez daha görmüş olduk. Türkiye’de hangi ili ele alırsak alalım kalbinde ve gönlünde yatan ikinci bir şehir Elazığ’dır. Bu ilgi yanıltmasın. Herkes Elazığ’da biraz da kendi kültürünü buluyor. Güzel bir tanıtım günlerini orada yaşadık. 2 tır ve bir kamyonla Elazığ’dan Ankara’ya yöresel ürünlerimizi naklini yaptırdık. Bütünü ile orada satıldı ve bitti. Ankara’ya 11 belediye meclis üyemiz, 31 mahalle muhtarımız ve basın mensuplarıyla birlikte katıldık. 250 binin üzerinde ziyaretçi 5 gün boyunca Elazığ Tanıtım Günlerini ziyaret etti ve stantları gezdi. Özellikle yöresel ürünlerimizi satıldığı yerde bazen adım atacak yer yoktu. O derece yoğun bir akım vardı. Burada 44 esnafımız kendi stantlarında ürünlerini tanıttı ve pazarladı. 29 kamu kurum ve kuruluşumuz standını açtı ve onlarda Elazığ kültürünü en iyi şekilde anlattı” diyerek bilgilendirdi.
Kaynak: İHA