Bahçeli'den ABD'ye Sert Eleştiri

Vize yasağı dolayısıyla ABD’yi sert biçimde eleştiren eleştiren MHP lideri Bahçeli, "ABD’nin 241 yıllık bir mazisi vardır, Türkiye’nin ise binlerce yıllık" dedi. Bahçeli, ABD’ye bir Kızılderili sözü olan "Dur, dinle! Hep konuşursan hiçbir şey duyamazsın" cümlesini de hatırlattı.

Bahçeli'den ABD'ye Sert Eleştiri
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. "Biz Kerkük, Musul, Türkmeneli dedikçe malum çevre ve zihniyetler sinir krizi geçiriyorlar" diyen Bahçeli, "Soydaşlarımızı savundukça bunlar çıldırıyor, kontrolden çıkıyorlar. Varsın çıldırsınlar, hatta beter olsunlar, Allah’tan bulsunlar. Üç, beş köhne medya organı, beş, on kendini bilmez kalem sahibi itiraz etti gerekçesiyle yeminlerimizden dönecek, ilkelerimizden cayacak değiliz. Biz iyi tanıyoruz, niyetlerini biliyoruz. Ülkücü katilleri yine havayı kirletmek için işbaşındadır. Karanlıkta aydınlık sıfatı kazanmak için çabalayanlar faaldir. Dünya gazetesinde köşe sahibi olan bildik bir akademisyen de bu koroya katılmıştır. Atıp tutuyorlar. Bulanık suda balık avına çıkıyorlar. Selden kütük kapmak için uğraşıyorlar. Yel değirmenine karşı Donkişotluk yapıyorlar. Biz Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız diyoruz, anlamıyorlar. Irak Merkezi Yönetimiyle ilişkiler güçlendirilsin diyoruz, kafaları basmıyor. Eğer bölgesel statüko bozulursa, hakim kaos komşu ülkelerin toprak bütünlüğünü iflasa sürüklerse, dahası Irak resmen parçalanırsa Misak-ı Milli’nin uyanacağını söylüyoruz. Biz geçmişten nasıl koparız? Nitekim komşu coğrafyalarda bin yıldır varız. Irak, Suriye ve mücavir bölgelerle bağımızı kesmek, ilişkileri sonlandırmak küçülmek, küçük düşmektir. Biz bunu reddediyoruz" diye konuştu.



"BUGÜNDEN 84’Ü SÖYLEMEYEYİM, ÇÜNKÜ 85’İN HEYECANI KALMAYACAK"

Misak-ı Milli’nin Türk milletinin yemini olduğunu kaydeden Bahçeli, "Türk milletinin varlığının aslında ucu açık sınır alanıdır. Bu yemin tutmalıdır, yaşatılmalıdır. Yemin nedir bilmeyen, yeminleri bozan, bozmaya kalkan ne bizdendir, ne de bu millete dost ve samimidir. Simdi anlaşıldı mı niye 82 Kerkük, şimdi belli oldu mu niye 83 Musul. Bugünden 84’ü söylemeyeyim, çünkü 85’in heyecanı kalmayacaktır. Misak-ı Milli’den vazgeçmek gelecekten vazgeçmektir. Misak-ı Milli’den vazgeçmek İstiklal haklarımızı pazarlık konusu yapmak demektir" ifadelerini kullandı.

ABD’NİN VİZE YASAĞI

ABD’nin vize yasağının skandal bir karar olduğunu belirten Bahçeli, "Bu hezeyanın, akıl tutulması anlamına gelen kararın iki ülkenin arasındaki uçurumu derinleştirmekten başka işlevi olmayacaktır. ABD’nin yanlıştan dönmesi, yangına körükle gitmekten kaçınması ümit ve temennimdir" dedi.

"ABD’nin 241 yıllık bir mazisi vardır, Türkiye’nin ise binlerce yıllık. Biz sınırları vize ile aşmadık. Hangi geceyi gördük de sabahına ulaşmadık" diye devam eden Bahçeli, ABD’ye bir Kızılderili atasözü ile seslendi:

"Dur, dinle! Hep konuşursan hiçbir şey duyamazsın."

Kaynak: İHA