ANFAŞ Genel Müdürü Özer Açıklaması

'Kış aylarında getirmeyi hedeflediğimiz 1,6 milyonun üzerinde ziyaretçi ile ekonomiye direkt katkı sağlamayı hedeflemekteyiz'.

Antalya Fuarcılık İşletmeleri ve Tanıtım AŞ (ANFAŞ) Genel Müdürü Murat Özer, kış aylarında getirmeyi hedefledikleri 1,6 milyonun üzerinde ziyaretçi ile ekonomiye direkt katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Özer, ANFAŞ tarafından Denizli Ticaret Odasında düzenlenen "Basın ve Sektör Buluşması Toplantısı"nda, turizmi çeşitlendirmede fuarların önemine değindi.

Fuarların turizmde bir kaldıraç olarak kullanılabileceğini dile getiren Özer, "Turizmi çeşitlendirmemiz gereken bu dönemde ANFAŞ olarak 2017-2018 sezonunda 30 fuara koşuyoruz. Görüşmeleri devam eden fuarlarımızla birlikte önümüzdeki sezon, 30'un üzerinde fuarı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kış aylarında getirmeyi hedeflediğimiz 1,6 milyonun üzerinde ziyaretçi ile ekonomiye direkt katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Özellikle kış aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerle turizmi dinamik tutmak için fuarları çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Özer, 17-20 Ocak 2018'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek 29. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (HotelEquipment) ve 25. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'na (FoodProduct) Denizli'deki firmaları davet ederek, cuma gününe kadar kayıt yaptıranlara yüzde 30 indirim sağlayacaklarını belirtti.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan da üyelerinin fuarlara katılması için tüm desteği verdiklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl 17 fuara katılım gösterdik. 2018 yılında hedeflerimizi daha büyüterek fuarlara katılımları artıracağız." dedi.

Toplantıya, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA