Altın Tahvili Ve Altına Dayalı Kira Sertifikası İhracı

Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Yöneticisi Kahraman: 'Manisa için altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama süreci 16 Ekim’de başlayacak'

Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Yöneticisi Hüseyin Tamer Kahraman, "Manisa için altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama süreci 16 Ekim’de başlayacak." dedi

Kahraman, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısında, Hazine Müşteşarlığınca 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren başlatılan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracının Ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Dört haftalık ihraç programı çerçevesinde 81 ilde, 245 ilçede ve Ziraat Bankası’nın 331 Şubesi'nde talep toplama sürecinin devam edeceğini ifade eden Kahraman, bunun Manisa’da ise Şehzadeler, Akhisar, Turgutlu ve Salihli ilçelerinde gerçekleştireceğini söyledi.

Yastık altında tahmini olarak bulunan 2 bin 200 ton civarında 100 milyar dolarlık altının ekonomiye kazandırılmasının hem ekonomiye hem de vatandaşa yarar sağlayacağını kaydeden Kahraman şöyle konuştu:

"Vatandaşa sağlayacağı avantajlara bakarsak, birincisi devlet güvencesinde getirisinin olması ve çalınma riskinin olmamasıdır. İkincisi, gelir vergisi kesintisi yapılmayacaktır. Üçüncüsü, vade tarihinde istenirse fiziki altın şeklinde geri ödeme seçeneği bulunacaktır. Ayrıca her zaman geri alım hakkı mevcut olup, 3 aydan sonraki geri alımlarda herhangi bir kesinti olmayacaktır. İlk 3 ayda yapılacak geri alımlar müsteşarlığın açıkladığı çerçevede yüzde 1,5 iskontolu fiyatla alınacaktır. 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. Hesap işletim ve benzeri bankacılık işlem komisyon ya da hizmet bedeli alınıp alınmayacağı konusuna gelince ürün tamamen bankacılık sisteminden ayrı olarak devlet güvencesindedir. Açık hesaplara herhangi bir komisyon alınmayacaktır. Kira sertifikasında her altı ayda bir kuponunu alacak. İlk altı ayda yüzde 1,20 getiri ya da kira gelirini alıyor olacak.”

Kaynak: AA