AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası'nı Takip Etti

15 Temmuz gecesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin Silivri’de görülen davayı, takip eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Şehitlerimize vefa borcumuz var" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası'nı Takip Etti
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da aralarında bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına bugünde devam ediliyor. Duruşmayı aralarında AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, 15 Temmuz Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut, AK Parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaşta yakından takip ediyor. Duruşma arasında bir açıklama gerçekleştirdi.

Başkan Temurci yaptığı açıklamada bir şehit babasının yürekleri dağlayan "Benim oğluma 9 kurşun sıkıldı, kim sıktı gördünüz mü?" sorusunu aktararak, "Biraz önce köprü davamızın ilk duruşmasında bugün itibariyle içeride dinlemiş olduk. 15 Temmuz köprü davası denilince en sembol davalardan birisi. 15 Temmuz gecesini hatırladığımızda eski ismi ile Boğaziçi yeni ismiyle 15 Temmuz Şehitler Köprümüz hiçbirimizin unutamayacağı bir nokta. Hakikaten biraz önce şehit babamızın ’benim oğluma 9 kurşun sıkıldı, bu kurşunu sıkanlar kimdi gördünüz mü?’ bu kurşunu sıkanlar kimdi gördünüz mü sorusu ciğerimizi dağlıyor. Burada öncelikle bir insan olarak hissiyatım şu ki bu o köprüyü unutmadık unutmayacağız. Nasıl Çanakkale geçilmezse o gece o köprüyü geçilmez kılan şehitlerimizi tekraren burada rahmetle minnetle anıyor, gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Bugün hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım buraya gelip milletin davasına sahip çıkmamızı gerekli kılıyor. Onun için İstanbul’da ve Türkiye’de şunu anlatmaya gayret gösterdik, ey millet davana sahip çık diyoruz" dedi.

"Şehitlerimize vefa borcumuz var"

Herkesi davaya sahip çıkmaya davet eden Temurci, "Bu dava öyle bir dava ki, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile biz birlikte Türkiye’yiz anlayışını en güzel sergilediğimiz günün adıdır 15 Temmuz. 15 Temmuz’da bu davaları burada takip etmemiz kendimiz için değil, şehit verdiğimiz 34 kardeşimiz var sadece köprüde en fazla sivil şehidin verildiği yerdir şehitler köprümüz. Dolayısı ile biz diyoruz ki İstanbul’da her kim olursa olsun bu davalara gelsin burada bu davaları takip etsin. Şehitlerimize vefa borcumuz var. 15 Temmuz bitmedi. Yeniden bu millete 15 Temmuz’u yaşatmak isteyenlere karşı bu milletin her zaman gönlünün ve gözünün açık olması lazım" diye konuştu.

Kaynak: İHA