6. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması

Yarışmada 7 kategoride dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bıçak Müzesi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın 6'ncısını düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Altepe, Bursa bıçağının el sanatları arasında özel bir yerinin olduğunu ve 700 yıllık birikimle günümüze ulaştığını anlattı.

Bıçakçılığın bugün hala usta-çırak geleneğiyle serüvenini sürdüren nadir el sanatlarından biri olduğunu ifade eden Altepe, "Geleneksel yöntemlerle ve el işiyle yapılan bıçaklarımızın kullanım alanlarına göre 150 çeşidi olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız bıçak tasarım yarışmasıyla hem Bursa'nın bu güzel geleneğinin yaşamasına hem de gelişmesine katkı sağlıyoruz." diye konuştu.

Bursa Valisi İzzettin Küçük de Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği yarışmanın diğer iller için de örnek olduğunu belirtti.

Küçük, bir zanaat olan bu becerinin hayat bulmasının sanatı doğurduğunu ve yarışmanın bıçağın sanatkarlarını bir araya getirerek sektöre yeni heyecan kattığını söyledi.

Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Fatih Adliğ de Bursa bıçağının tekrar ön plana çıkarılması dolayısıyla Altepe'ye teşekkür etti.

Yarışmanın, Bursa Bıçak Müzesi ile çok anlamlı hale geldiğini anlatan Adliğ, yarışma için üretilen bıçakların müzede satışa sunulmasının da bıçak sanatçıları adına ayrıca bir değer taşıdığını ifade etti.

- Ödüller 7 kategoride verildi

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Mutfak ve kasap bıçağı seti, kılıç ve hançer, av bıçağı seti, çakı seti, testere seti, döner-pastırma-börek-satır bıçağı seti ve öğrenciler için açılan tasarım bölümüyle 7 kategoride düzenlenen yarışmada, birincilere 10'ar bin lira para ödülüyle dizüstü bilgisayar, ikincilere 8'er bin lira para ödülüyle tasarım tableti, üçüncülere 6'şar bin lira para ödülüyle tasarım seti, mansiyon alanlara da 3'er bin lira para ödülü verildi.

Organizasyonda birincilikleri Recep Aykut Yaren, Turgut Aydemir, Fatih Güven, Ahmet Gülşen, Kazım Güven, Ekrem Durmaz ve Metehan Çakır aldı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından protokol üyeleri, müze bahçesinde açılan bıçak sergisini gezdi.

Kaynak: AA