42 Madde Komisyondan Geçerek Meclise Havale Edildi

SAMSUN – Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Ekim ayı 17. birleşiminin komisyon toplantısında görüşülen toplam 42 madde onaylanarak meclise havale edildi.

42 Madde Komisyondan Geçerek Meclise Havale Edildi
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında toplantı. Komisyonda 38 gündem, 2 gündem dışı ve 2 tane de önceden bekletilen maddeyle birlikte toplam 42 gündem maddesi görüşüldü. Maddelerden 2 tanesi oy çokluğu ile 40 tanesi de oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi.

Büyükşehir Atakum’da 24 derslikli okul yapacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde Alanlı Mahallesi’nde yapılması planlanan 24 derslik okul binası yapılması ve Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı tarafından kullanılmasına ilişkin maddeye CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek itiraz etti. Tüfek, okul yapma işinin belediyelere ait olmadığını söyleyerek ret oyu verdi. Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, belediye olarak eğitime katkı sağlama çabasında olduklarını ifade etti.

Madde, komisyon üyelerinin kararıyla oy çokluğu ile kabul edilerek meclise havale edildi.

Terme Belediyesi Hizmet Binası meclise havale edildi

Oy çokluğu ile meclise havale edilen bir diğer madde ise ’Terme Belediyesi tarafından hizmet binası olarak kullanılan binanın yıkılarak Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir bina yapılması’ maddesi oldu. AK Parti Terme Meclis Üyesi Recep Ertan, yıkılan hizmet binasının altındaki 12 dükkan sahibinin mağdur olabileceği konusunda kuşkuları olduğu için ret oyu vereceğini söyledi.

Yine AK Parti Terme Meclis Üyesi Hacı Bilal Arslan’da Terme’de bazı mahallelerde su ve benzeri gibi sorunlar olduğunu ifade ederek, öncelikle bu sorunların giderilmesi daha sonra hizmet binası yapılması gerektiğini belirterek maddeye ret oyu verdi. AK Parti Terme Meclis Üyesi Sabri Arslan ise yeni hizmet binası ile ilçenin yeni bir vizyon kazanacağını savunarak maddeye evet oyu vereceğini söyledi.

Konuşmalardan sonra onaylanan madde oy çokluğu ile komisyondan geçerek meclise havale edildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Perşembe günü saat 12.00’de yapılacak.
Kaynak: İHA