Yöresel Renklerde Karadeniz Buluşması

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nin Karadeniz Gecesi’nde “Bütün çelişkiler, bütün ayrımlar boş. Bir bedende buluştuk Muratpaşa’yı oluşturdu. Bu anlayışla Yöreler Renkler de aynı kazanda hemhal olabilmenin festivalidir” diye konuştu.

Yöresel Renklerde Karadeniz Buluşması
Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Yöreler Renkler Festivali’nde rota Güneydoğu Anadolu’dan Karadeniz’e döndü. Artvin Kültür Derneği, Gümüşhane Şiranlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Karadenizliler Derneği’yle birlikte düzenlenen gece öncesi Başkan Uysal, Rusya’dan Ukrayna’ya, Malatya’dan, Yozgat’a, Kahramanmaraş’tan Yörük çadırına kültürlerini, değerlerini Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda dernekleri ziyaret etti.

Küçük Anadolu

Başkan Uysal, küçük bir Anadolu’nun kurulduğu dernek stantlarında mutfak kültüründen, geleneksel el sanatlarına yörelerin kültürel ürünleriyle yakından ilgilendi. Başkan Uysal, Yörük çadırında gözleme açan kadınlarını yanına bağdaş kurup onlarla birlikte hamur açmayı da denedi. Başkan Uysal’ın açtığı hamur Yörük kadınlarından tam not alırken tandırın başında yufka ekmeği de pişirdi.

Ukrayna Ailesi Derneği ve Rusya Dostluk ve Kültür Derneği stantlarını da ziyaret eden Başkan Uysal, “Komşumuz olduğunu ve şehrimize güzellik, barış, kardeşlik, kattığınız için çok teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Uysal, ayrıca, festival alanında nazar boncuklarının asıldığı dilek ağacına hem ailesi hem de Türkiye için ‘huzur, barış, mutluluk, kardeşlik’ dileğiyle nazar boncuğunu asmayı da ihmal etmedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği Yöreler Renkler Festivali’nde 8’inci gün Çerkes Dansları Halk Topluluğu ve Karadeniz yöresi halk oyunları gösteriyle başladı.

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada, Yöreler Renkler Festivali’nin herkesin hemhal olduğu bir etkinlik olduğunun altını çizdi. Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Türkiye’mizin dört bir tarafından Antalya’mıza gelen insanlarımızla kültürlerimizi, değerlerimizi buluşturuyoruz. Hepimiz hep birlikte Antalyalıyız. Biz Antalyalı Karadenizli, Karadenizli Antalyalıyız. Bütün çelişkiler, bütün ayrımlar boş. Bir bedende buluştuk Muratpaşa’yı oluşturduk. Gerisi hikaye. Yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü insandan gayrısı yok. Bu anlayışla, Yöreler Renkler aynı kazanda hemhal olabilmenin festivalidir.”

Yöreler Renkler’de gece 2005 yılında vefat eden Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu konseriyle sona erdi.
Kaynak: İHA