'Sultanşehir Bilimle Şenleniyor' Projesi

Sivas'ta "TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı" kapsamında yapılan "Sultanşehir Bilimle Şenleniyor" adlı proje sona erdi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Sivas Valiliği koordinesinde, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi'nin katkılarıyla Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nin hazırladığı "Sultanşehir Bilimle Şenleniyor" adlı proje 27-28-29 Eylül tarihlerinde Sivas Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Alanlarında uzman 51 kişinin atölye lideri ve rehber olarak görev aldığı, 80 bilimsel etkinliğin yapıldığı 3 gün süren bilim şenliğine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Etkileşimli uygulamalar, deneyler, sergi, bilimsel yarışmalar, sanat etkinlikleri, yazılım ve robotik atölyeler, akıl oyunları atölyesi, astronomi gözlemleri, planetaryum gösteri ve bilim söyleşi programları gibi birçok bilimsel etkinliğin yer aldığı projede, öğrenciler bilimsel çalışmaların keyfine vardı.

Proje kapsamında, etkileşimli oyunlar katılımcıları sürecin bir parçası haline getirerek cesaretlendirirken, drama ile izleyicilere farklı bakış açıları kazandırılarak hoşça vakit geçirmeleri sağlandı.

Astronomi ve planetaryum etkinlikleriyle evreni anlamaya ve keşfetmeye yönelik bir geziye çıkarıldı.

Bilim şenliği içerisinde yer alan, bilim söyleşi programlarında ise lise ve üniversite öğrencileri Cumhuriyet Üniversitesi'nin akademisyenleriyle bir araya getirilerek, farklı konularda bilimsel konferans ve söyleşi programları gerçekleştirdi.

Kaynak: AA