Kerbela Şehitleri İstanbul'da Anıldı

Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbela’da şehit edilişinin bin 378’nci yıl dönümünde şehitler, Esenyurt’ta gözyaşlarıyla anıldı.

Kerbela Şehitleri İstanbul'da Anıldı
Esenyurt Belediyesi ve Caferi Camileri Dernekleri, muharrem ayı dolayısıyla "Aşura Kardeşlik Etkinliği" düzenledi.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte vatandaşlar Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişiyi ağıtlar eşliğinde göğüslerine vuraruk andı. Ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitler için dualar edildi. İlahiyatçı- yazar Ömer Döngeloğlu’nun Hz. Hüseyin’in çocukluğunu, Hz. Muhammed ile olan diyaloglarını ve Kerbela olayını anlattığı o anlarda ise vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

“Biz onun yasını her zaman tutacağız”

Kerbela şehitlerinin hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Yayla Umutoğlu, “Peygamber Efendimizin göz nuru, torunu şehit oldu. Biz de onun yasını tutuyoruz. Çok üzgünüz, bugün yaslı günümüzdür. Peygamber Efendimizin canparesi şehit oldu. Biz onun yasını her zaman tutacağız” diye konuştu.

Kerbela olayının yıl dönümünde birçok vatandaşın şehitleri andığını söyleyen Ali Umutoğlu, “İmam Hüseyin, Peygamber Efendimizin en kıymetli torunuydu, evladıydı. Kerbela’da bugüne kadar yaşanmamış şekilde bir katlediliş var. Buna insanlar duygulanıyor ve duygularımızı gözyaşlarımızla ifade ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA