Kalkınma Bakanı Elvan, Muharrem İftarına Katıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Bu millet Hz. Hüseyin Efendimizin acısını adeta acıdan bir bayrak gibi kalbinde taşıyan bir millettir. Onun için bu ülkede bir tane Yezid ismi bir tane Muaviye ismi bulamazsınız. Ancak 1 milyon 250 bin insanımız Hasan ve Hüseyin efendimizin adını taşıyor” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Muharrem ayı dolayısıyla Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından organize edilen muharrem iftarına katıldı.

İmam Hüseyin Cemevinde gerçekleştirilen iftara Elvan’ın yanı sıra Vakıf Başkanı Özemir Özdemir, Bektaşi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlara konuşma yapan Elvan, “Bu millet Hz. Hüseyin Efendimizin acısını adeta acıdan bir bayrak gibi kalbinde taşıyan bir millettir. Bu millet evet büyük bir millettir. Bütün camilerimizin duvarlarında peygamber efendimizle, reşit halifelerle birlikte Hasan ve Hüseyin efendilerimizin adı vardır. Onun için bu ülkede bir tane Yezid ismi bir tane Muaviye ismi bulamazsınız. Ancak 1 milyon 250 bin insanımız Hasan ve Hüseyin efendimizin adını taşıyor” ifadelerini kullandı.

Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na göre muharrem iftar çadırının yasak olduğunu belirten Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, bu doğrultuda bir mücadele verdiklerini ve her sene Hacı Bayram’da yaptıkları muharrem iftarını ilk kez cemevlerinde yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA