İstanbul'da Aktivist Ruslan Gvaşe'ye Destek Eylemi

Çerkes Dernekleri Federasyonu üyeleri, Çerkez Sürgünü ve Soykırımı'nın 153. yılında 'izinsiz anma programı' yaptığı gerekçesiyle Lazarevsk Bölge Mahkemesi'nce çarptırıldığı para cezasını protesto etmek amacıyla süresiz açlık grevi başlatan Çerkez aktivist Ruslan Gvaşe için destek eylemi gerçekleştirdi

Çerkes Dernekleri Federasyonu üyeleri, Çerkez Sürgünü ve Soykırımı'nın 153. yılında "izinsiz anma programı" yaptığı gerekçesiyle Lazarevsk Bölge Mahkemesi'nce çarptırıldığı para cezasını protesto etmek amacıyla süresiz açlık grevi başlatan Çerkez aktivist Ruslan Gvaşe için destek eylemi düzenledi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk ve Çerkes bayrakları taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan federasyon yönetim kurulu üyesi Erol Karayel, Ruslan Gvaşe'nin hukuksuzluğa karşı açlık grevi başlattığını belirterek, ''Halen de açlık grevini sürdürmektedir. Tek talebi ise hiçbir yasal dayanağı olmayan cezanın iptal edilmesidir. Biz Çerkezler olarak 5 Ekim'de üst mahkemece değerlendirilecek olan ve şayet iptal edilmezse sonu bir insan hayatına mal olarak bitecek bu hukuksuzluğu şiddetle protesto ediyoruz. Verilen para cezasının iptal edilmesi istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Kaynak: AA