Hatay'da 'Kalbin İçin Pedal Çevir' Bisiklet Turu Düzenlendi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ‘dünya kalp günü’ geleneksel bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Hatay'da 'Kalbin İçin Pedal Çevir' Bisiklet Turu Düzenlendi
Dörtyol Belediyesi ve İlkkurşun Bisiklet Kulübü Derneği işbirliğince düzenlen ‘kalbinin sesini dinle kalbin için pedalla’ geleneksel bisiklet turu etkinliğine katılan çok sayıda bisiklet derneği üyesi ve bisiklet severler etkinlik için Atatürk anıtı alanında bir araya geldi.

Bisikletleriyle her yaştan katılımın olduğu etkinlikte bisiklet severler Atatürk anıtı alanında başlayarak cadde ve belirlenen güzergah boyunca pedal atarak bisiklet turu yaptılar. İlkkurşun anıtını da ziyaret eden grup burada “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Kalbin için arabadan in bisiklete bin” sloganı attılar.

Dörtyol İlkkurşun Bisiklet Kulübü Derneği Temsilcisi Burak Tanıyıcı, "Dünya kalp günü dolayısıyla bugün burada Türkiye genelinde 36 il ve ilçede düzenlenen ‘kalbin için pedalla’ etkinliği için bir araya geldik. Dernek olarak bu dördüncü etkinliğimiz. Dörtyol İlkkurşun Bisiklet Kulübü olarak başladık. Daha sonra İstanbul merkezli kalbin için pedalla temsilciliğini aldık. Sağlıklı yaşamı destekleyen aktiviteler yapıyoruz. Amacımız, Dünya Kalp Günü’nde kalp hastalıklarına dikkat çekmek, daha sağlıklı bir yaşam için hareketlilik ve bisikletli yaşam farkındalığı oluşmasına katkı sağlamak. Osmaniye, Erzin olmak üzere çevre il ve ilçelerden katılan bisiklet gruplarıyla birlikte etkinliğimizi gerçekleştirdik” katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenlenen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Yaşar Toksoy etkinlikte bisiklet severler ile birlikte pedal çevirdi.
Kaynak: İHA