Hafizeler Taçlarını Taktı

Eskişehir’in merkez Tepebaşı İlçe Müftülük Hafız Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 6 kız öğrencinin hafızlık icazet merasimi yapıldı.

Hafizeler Taçlarını Taktı
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan merasime, İl Müftüsü Bekir Gerek, mezun olan hafizelerin yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan merasim Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Hafizelerin sahneye gelmesiyle taçları Kur’an öğreten hocaları tarafından başlarına takıldı. Ardından kız öğrencilerin hafızlık icazet merasiminde bir konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, hafızlık cemiyetinin hayırlı bir cemiyet olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Gerek, “Rabbim kıyamete kadar böyle hafızlık cemiyetleri yapmayı bu millete nasıl eylesin. Bugün Muttalip Kur’an Kursu’muzdan mezun olan 6 hafize kızımızın hafızlık cemiyetini yapıyoruz. İlimizde 4 tane hafızlık kız kuran kursu ve 2 tanede erkek hafızlık kuran kursu var. 300 civarında evladımız hafızlık çalışmaktadırlar. Hafızlık kurslarına maddi ve manevi destek veren ahirete göçenleri rahmet ile anıyorum. Hayatta olanlara sağlık, sıhhat diliyorum. Kurs hocalarımızı ve müftülerimizi tebrik ediyorum. Meleklerle yarışan, şu an da ayakları altında meleklerin kanatları bulunan evlatlarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. Taçları mübarek olsun” dedi.

Kaynak: İHA