Genel Müdür Tekataş, Muhtarları Dinledi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, 2017-2018 çalışma programı hazırlıkları çerçevesinde Çaldıran ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi.

Genel Müdür Tekataş, Muhtarları Dinledi
Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezi’nde yapılan toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Diki, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yunus Emre Aksoy, kurum müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ilçede belediye ve kaymakamlık olarak hizmetlerinin devam ettiğini belirterek, "Hizmetlerimiz aralıksız sürüyor. Daha modern ve yaşanılabilir bir Çaldıran için gecemizi gündüzümüze kattık. Eğitimden sağlığa, enerjiden tarıma birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgaz enerjisi için yürüttüğümüz çalışmalar sonuç verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), yetkili firmaya ilçemiz için alan lisansı verdi. 2018 yılında ilçemize doğalgaz enerjisinin verilmesini umuyoruz. İlçemizdeki tüm okullarda bakım ve onarım çalışmasını bitirip 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazırladık. İlçemizde bulunan 70 mahallemizden 32 mahallemizin içme suyu problemi yıllardır devam etmektir. Sağlıklı içme suyu noktasında problemler var. Dolayısıyla bu sorunları VASKİ ile birlikte çözüme kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Çaldıran ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek sorunları dinleyen Tekataş ise, çalışma programı çıkararak sorunların bir an evvel giderilmesini istedi. Tekataş, çalışma sezonunun Van’da ve özelikle Çaldıran ilçesinde mevsimsel olarak kısa süreli olduğunu hatırlatarak, “Bu kadar kısa sürede hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu hizmetlerin başında kuşkusuz su geliyor. Temel gayemiz sorunları çözerek sağlıklı içme suyuna kavuşturmak.

Sağlıklı içme suyunu en iyi şekilde halkımıza ulaştırmak istiyoruz. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Çaldıran ilçemizde de sorunlar olduğunu biliyoruz. Bu sorunları yerinde görüp ona göre kendimize bir çalışma planı hazırlıyoruz. Konunun aciliyetine göre başlattığımız çalışmalarımıza sizinde önerilerinizi katarak daha genişletmiş olacağız. 2017 yılı çalışma programı dahilinde ihalesi yapılan altyapı çalışmalarının sonuna gelinmiş bulunmaktayız. Hazırlanan çalışma programına dahil ettiğimiz ek işlerimizle sıkıntılarınızın birçoğu giderilmiş olacaktır. Sizlerden destek istiyoruz, abonesiz hiçbir hanenin olmaması ve bu şekilde kayıp kaçak çalışmalarında, bizimle birlikte hareket ederek halkımızı bilinçlendirelim’’ diye konuştu.

Toplantının ardından Kaymakam Dundar ve Genel Müdür Tekataş, ilçedeki çalışmaları inceleyerek halkla bir araya geldiler.
Kaynak: İHA