DSİ Genel Müdürü Acu, Çay Barajı'nı İnceledi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, yapımı devam eden Çay Barajı'nda incelemede bulundu.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar’da son 14 yılda son derece önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Kentte 35 baraj, 44 içme suyu, bir atıksu, 17 gölet ve 69 sulama tesisi yapıldığını anımsatan Acu, yürütülen çalışmalarla 34 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlandığını, 489 bin 280 dekar arazinin sulamaya açıldığını ve çiftçilere yıllık 538 milyon lira zirai gelir artışı sağlandığını kaydetti.

211 dere ıslahı ile 183 meskun mahal ve 330 bin 225 dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu belirten Acu, şöyle devam etti:

"GÖL-SU'nun devamı olan Bin 71 Baraj Projesi ile 47 tesisi daha 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlayacağız. Tamamlanan barajlar dışında 15 barajın inşaatı devam ediyor. Devam eden bu projelerden biri de Çay Barajı'dır. Barajın temelden yüksekliği 105 metredir. Baraj bu yüksekliği ile şehrin en yüksek barajı olacaktır. 15,98 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip baraj ile 18 bin 550 dekar zirai arazi sulanacaktır. Ayrıca Çay Barajı'ndan Çay, Bolvadin ilçeleri ile Bolvadin'e bağlı Dişli ve Özburun beldelerinin içmesuyu ihtiyaçlarını sağlanacak olup bu kapsamda da yıllık 7,53 milyon metreküp kapasiteli içme suyu isale hattı yapılacaktır."

Acu, "Bu projenin hayata geçirilmesinde en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA