Burhaniye'de Ebru Kursu Açılacak.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü,ebru kursu açmaya hazırlanıyor. Kursun Ekim ayı içinde açılacağını kaydeden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Dükancı, kursa katılmak isteyenlerin başvurularını beklediklerini söyledi.

Burhaniye'de Ebru Kursu Açılacak.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, onlarca kurs açmaya hazırlanırken, geleneksel Türk süsleme sanatı olan ebru sanatı içinde kurs düzenleneceğini açıkladı.

Merkez ve kırsal mahallelerde alan taramaları yaptıklarını anlatan Dükancı,” Ebru kursunda, öğrencilere; kitre ile yoğunluğu artırılmış su üzerine özel fırçalarla, özel olarak hazırlanmış boyaları serpebilme, teknede meydana gelen damlacıkları şekillendirerek desen oluşturabilme ve bunu kağıda aktarabilme bilgi ve becerisi kazandırılacaktır. Mesleki yeterliklerini kazananlar, sanat ve tasarım sektöründeki işletmelerde, turistik ve hediyelik eşya atölyelerinde, matbaacılık ve ciltçilik yapan işletmelerde çalışabilir, kendi ev ve işyerlerinde üretim yapabilirler. Kayıtlarımız devam etmektedir. Kursa katılmak isteyenler Halk Eğitim Merkezine başvurabilirler” dedi.

Kaynak: İHA