Başkan Sekmen'den Muharrem Ayı Mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, muharrem ayı dolasıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, muharrem ayının ortak bir hüzün ve matem mevsimi olduğu kadar adalet, hikmet, hak ve hakikat sofrası olduğunu belirtti.

Hz. Adem’in cennetten yeryüzüneindirilmesi, Hz. Nuh’un ve inananların tufandan, Hz. Musa ve ona iman edenlerin deFiravun’un zulmünden kurtarılması gibi insanlık adına dönüm noktası sayılacak bazı hadiselerin muharrem ayında yaşandığını belirten Sekmen, şöyle devam etti:

"Peygamberimiz bu ayda tutulan oruçla ilgili şöyle buyurmuştur, 'Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, muharrem ayında tutulan aşura orucudur.' Muharrem ayının tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Zira muharrem ayı Peygamberimizin hicreti esas alınarak hicri yılbaşı kabul edilen aydır. Muharrem ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır. Kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara gark etmiştir. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının, haksızlığa ve zulme karşı onurlu direnişleri, doğruluk adına samimi yürüyüşleri, bütün müminlerin gönüllerinde unutulmaz izler bırakmıştır."

Kaynak: AA