Bağarası'nın 60 Yıllık Kanalizasyon Sorunu Çözülüyor

Söke’ye bağlı Bağarası Mahallesinin 60 yıldır devam eden kanalizasyon sorunu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla çözülüyor.

Bağarası'nın 60 Yıllık Kanalizasyon Sorunu Çözülüyor
Bağarası’nın uzun süre üzerinde çalıştığı ve mahallenin tamamını kapsayan kanalizasyon projesinde sayılı günler kaldı. İller bankasından onayı çıkan projenin son durumunda mühendisler incelemesini tamamladı. Çok yakın zamanda projede kazma vurulacak.

Bağarası Mahalle Muhtarı Ahmet Özdemir, yaklaşık 15 yıldır muhtarlık yaptığını belirterek; “38 kilometre kanalizasyonumuz yapılacak. Oldukça yüksek maliyetli bir proje . Kimi evlerde 60 yıllık kimi evlerde ise 200 yıllık foseptik çukurları var. Mahalle mahalle sokak sokak hazırlandı. Başkan Çerçioğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Vatandaşların yıllardır kanalizasyon sorununu dile getirdiğini dile getiren Muhtar Ahmet Özdemir, “Bu proje çalışması sırasında başkanımız Özlem Çerçioğlu başından sonuna kadar takipdeydi. bu aşamaya kadar gelmesinin ve projenin başarılı olmasının en büyük sebebi başkan Özlem Çerçioğlu’dur. Kanalizasyonun devamında yollarımızda yenilecek başkanımızdan ve Bağarası’na gelen belediye bürokratlarından söz aldık . Proje 18 ay gibi kısa sürede bitirilmesi planlanırken, ASKİ yetkilileri daha az bir zamanda bitim tarihinin düşürebileceğini bizlere müjdeledi. Başta başkanımız Özlem Çerçioğlu olmak üzere emeği geçen tüm büyükşehir belediyesi çalışanlarına mahallem adına teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA