Ayvalık'ın Yakın Tarihi Fotoğraflarla Anlatıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Giritliler Derneği ve Ayvalık Tatları Grubu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Ayvalık Tatları Festivali’ programının son gününde; eski Ayvalık, fotoğraf sunumu ve yaşanmış hikâyelerle anlatıldı.

Ayvalık'ın Yakın Tarihi Fotoğraflarla Anlatıldı
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi binasında gerçekleşen panelde; Ayvalık’ın yerli ve köklü ailelerinin günümüz temsilcilerinden Taylan Köken, Şaban Ersin Taş ve Yakup İçten dedeleri, anneleri ve babalarından kalan hatıraları fotoğraflarla anlattı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Taylan Köken, kendilerine bu fırsatı vermiş olan Ayvalık Belediyesi ile Başkan Gençer’in yanı sıra organizasyona destek olan herkese teşekkür etti. Panelde; Ayvalık’ın eski sanatkarlarından kaynakçı ustası Yakup İçten de mübadele döneminin ardından Ayvalık’a gelen ailesi ile o dönemlerden günümüze gelen yaşanmış hikayeleri katılımcılarla paylaştı. Panelin sonunda konuşmacılara Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer ve Ayvalık Giritliler Derneği Başkanı Coşkun Tunçmen tarafından şükran belgeleriyle plaketler verildi.

Kaynak: İHA