Antalya'dan Kısa Kısa

Kepez Belediyesi, 19'ncu bilişim sınıfını açtı.

Kepez Belediyesi, 19'ncu bilişim sınıfını Habipler Ortaokulu'nda açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, çok sevdiği öğrencilere hediyesi olan bilişim sınıfı heyecanı bu kez Habibler Ortaokulu'nda yaşandı.

Açılış dolayısıyla okulda düzenlenen törende konuşan Tütüncü, çalışmalarını sürdürürken en çok çocukların ve gençlerin mutlu olduğunu görünce sevindiklerini belirtti.

Çocukların gelecekleriyle ilgili adımlar atarken büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Tütüncü, "Eğitime yatırımı, yasal zorunluluğumuz olmasa bile vicdani sorumluluğumuz kabul ettik ve bu şekilde çalıştık. Geldiğimiz noktada 8 yılda 80'den fazla okulu tamamlayıp hizmete açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Dile kolay 80'den fazla okul. Okulların fiziki yapılarıyla ilgilenirken, çocuklarımızın sosyalleşmesi, güzel bir şehirde yaşamasının imkanlarından faydalanabileceği sosyal projeleri de eş zamanlı sürdürdük." ifadelerini kullandı.

Kaliteli bir eğitimle ülkenin geleceğinin yüceleceğine dikkati çeken Tütüncü, önümüzdeki günlerde açılışını yapacakları 3 sınıfla 22 okula bilişim sınıfı kazandıracaklarını vurguladı.

Tütüncü, konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, meclis üyeleri, muhtarlar ve okul yönetimiyle kurdeleyi keserek, Habibler Ortaokulu'ndaki bilişim sınıfını hizmete açtı.

- Ebru Türel'den ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinliyor, çözüm üretiyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ebru Türel, bu kapsamda Kepez bölgesinde ev ziyaretleri yaparak, birçok talep ve sorunun anında çözülmesini sağladı. Türel'in oğlu Akant'ın da bir ev ziyaretine katılarak kendi yaşıtında kemik hastası bir çocuğa tablet hediye etmesi herkesi duygulandırdı.

Ebru Türel, bir günde yaklaşık 20 ev ziyaretinde bulundu. Ailelerle sohbet ederek dertleşti, sorunlarını dinledi. İstek ve taleplerine anında çözüm üretti. Şiddet mağduru, engelli, kanser hastası, denetimli serbestlik kapsamında olan hükümlü ve sosyo-ekonomik yönden zor durumda, parçalanmış aile bireylerinden oluşan ziyaretlerde Türel, vatandaşlardan aldığı bilgiler doğrultusunda ihtiyaçlarını belirledi.

Duygulu anların yaşandığı ziyaretlerde sorunlarına çözüm bulunan vatandaşlar Ebru Türel'e teşekkür etti.

- Muratpaşa'da oyun alanları değişiyor

Muratpaşa Belediyesi, çocukların el becerilerini geliştiren, hayal kurma yeteneklerini artıran, ortak karar almayı öğreten parklardaki kum oyun alanlarında değişime gidiyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, oyun grupları zemininde, çocukların petrol ve petrol ürünüyle yapılmış malzemeyle sürekli temasından kaçınmak ve bu tip ürünlerin vücutta neden olduğu elektriklenmenin önüne geçmek için kum zeminleri tercih eden Muratpaşa Belediyesi, oyunlar için daha uygun bir çalışmaya başladı.

Çocukların el becerilerini ve düşünme gücünü artıran, hayal gücünü, matematiksel zekayı geliştiren, birlikte hareket etmenin ne demek olduğunu ve ortak kararlar almayı öğreten kum oyun alanları, bu çalışma kapsamında daha sağlıklı, çocukların oyun kurmalarına daha müsait 3 milimetrelik yıkanmış kırmızı kumla değiştiriliyor.

Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimatıyla başlayan ve sadece çocuk oyun alanlarında kullanılacak kumun ilk uygulaması revize edilen Aydın Kanza Parkı ve çalışmaları son aşamaya gelen Tarık Akan Parkı'yla birlikte 4 parkta yapıldı.
Kaynak: AA