Adıyaman'da 'Kalbin İçin Pedalla' Etkinliği

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İle Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla ‘Kalbin için pedalla’ isimli bisiklet etkinliği düzenlendi.

Adıyaman'da 'Kalbin İçin Pedalla' Etkinliği
29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Adıyaman’da, 10 kilometrelik bisiklet turu düzenlendi.

Fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için düzenlenen bisiklet turuna büyük, küçük birçok vatandaş bisikleti ile katıldı.

Adıyaman Valiliği önünde başlayan ve 10 kilometre yol katledilen bisiklet turu sonrası tura katılanlar, Adıyaman Valiliği önünde yeniden bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir toplum için spor faaliyetlerini yapmamız, katılmamız ve organize etmemiz gerekiyor. Son zamanlarda bisiklet sporunun ilimizde boy göstermesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Her geçen gün bisiklet sporuna katılım daha da artıyor” dedi.

Daha sonra konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise, “Amacımız halkımıza sporu sevdirmek. Fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapmak, spor sağlıktır. Her aşamada spor yapılabilir. Yürüyüşten tutunda bisiklet binmeye kadar spordur. O yüzden bütün vatandaşlarımızı sağlık için spor yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ise, “Günümüzde obezite ve kalp sağlığına bağlı ölümler maalesef ilk sıralarda gelmekte. Bu konuda kamuoyunda bilinç farkındalık oluşturmak için bizler zaman zaman bisiklet etkinlikleri düzenlemekteyiz. Bugünde kalbin için pedalla diyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA