'1. İzmir Hair Make-Up Festivali'

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu Genel Başkanı Karakaş: 'Türk kuaförleri Avrupa'daki meslektaşlarımızın çok çok üzerinde'.

İzmir Kuaför Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından "1. İzmir Hair Make-Up Festivali" düzenlendi.

Kültürpark fuar alanı İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışı Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş'ın katılımıyla yapıldı.

Açılış töreninin ardından oda üyesi kuaförler, müzik eşliğinde saç tasarımları yaptı.

Dans gösterilerinin de yapıldığı festivalde meslekte 49 yılını geride bırakan kuaför Can Tümenci'nin "gelin başı" konulu saç şovu ilgi çekti.

Genel Başkan Bayram Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden birisi olan İzmir'de bir ilke imza atarak festivali düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Katılımı artırarak festivali uluslararası hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Karakaş, "Sene başında Fransa dahil olmak üzere 9 ülkeye gittim. Türk kuaförleri gerek salon gerekse saç konseptiyle olsun gerek sahnedeki bütünlüğü ile olsun Avrupa'daki meslektaşlarımızın çok çok üzerinde. Kariyer noktasında Türk kuaförleri, dünyada önümüzdeki 10 yıla damga vuracak." diye konuştu.

İzmir Kuaför Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezai Apaydın da İzmirli kuaförler olarak uzun süreden bu yana festivale hazırlandıklarını kaydetti.

Üye sayılarının her geçen gün arttığına işaret eden Apaydın, düzenlenen festivalle mesleğe yeni başlayan gençlerin ufkunu açmayı hedeflediklerini belirtti.

Festival, Karakaş'ın katılımcılara verdiği plaketle sona erdi.

Kaynak: AA