Zonguldak'ta Kış

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kar yağışının ardından soğuk hava etkili oldu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede oluşturulan kriz masasına son 48 saatte 233 ihbar geldiğini, kar nedeniyle evde mahsur kalan ve rahatsızlanan 2 vatandaşın da belediye araçlarıyla hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Kar ile mücadele ekiplerin yoğun bir çaba harcadığını anlatan Uysal, şu ifadelere yer verdi:

'Kriz masasına tuzlama ile ilgili 82, kar küremesi ile ilgili 143, temizlik ile ilgili 3, çatıdaki buzlanma ile ilgili 2, evinden hasta alımı 2 ve 1 elektrik direği şikayeti olmak üzere toplam 233 ihbar gelmiştir. Bu ihbarlar kısa sürede çözüme kavuşturulmuştur. İkisi aynı zamanda tuzlama yapabilen 4 kar küreme kamyonu, bir kar küreme aracı, 9 JBC iş makinesi ve 2 greyder ile kar ile mücadelesini sürdürüyor.'

- Kedi dondu

Ereğli ilçe merkezinde ise soğuktan donan yavru kediyi gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Evinden getirdiği mamaları Devrim Bulvarı'ndaki sokak kedilerine veren Huriye Yalçın, yavru kedinin muhtemelen hastalıktan dolayı hareketsiz kalarak donduğunu söyledi.

Vatandaşları soğuk havalarda hayvanlara karşı daha duyarlı olmaya davet eden Yalçın, 'Hayvanlara yaz kış hep bakıyorum. Bana göre hayvanlar sessiz bir kul. Çok üzülüyorum hayvanlara. Aç kalmalarına tahammül edemem. Hayvan beslediğim için çevremdekiler ile kötü oluyorum. İnsanların hayvanlara karşı duyarlı olmalarını istiyorum. Herkesin apartman, asansör, kazan dairelerinin kapısını hayvanların soğuktan donmamaları için açmasını istiyorum.' dedi.

Kaynak: AA