Yalova'da Sokak Hayvanları Unutulmadı

Çınarcık ilçesinde yoğun kar yağışı ve sert kış şartları altında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına belediye ekiplerince yiyecek bırakıldı.

Çınarcık'ta etkisini gösteren yoğun kar yağışı, sokak hayvanlarını da etkiledi. Çınarcık Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri ekipleri, yoğun kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmeleri için çalışma yaptı. Ekipler, sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelere yiyecek ve yem bırakıldı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Ekiplerimiz sahipsiz sokak hayvanları için olumsuz hava şartlarında yem ihtiyaçlarını gidermek için şehrin farklı bölgelerine yem bırakıyorlar. Hava şartlarına göre kedi ve köpeklerin aç kalmaması için de ilçe genelinde yiyecek bırakmaya devam edilecek.' ifadelerini kullandı.

- Sokak hayvanlarının sağlığı onlara emanet

Çiftlikköy Belediyesi de bünyesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde ilçedeki sokak hayvanlarına yönelik çalışma başlattı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, sokak hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu ve diğer işlemler için konusunda uzman ekiplerinin hassasiyetle çalıştığını kaydetti.

Çiftlikköy Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne geçen yıl 505 hayvanın getirildiğini belirten Silpagar, şunları kaydetti:

'Kısırlaştırılan hayvan sayısı 372, aşılanan hayvan sayısı 380, işaretlenen hayvan sayısı 372, sahiplendirilen hayvan sayısı 24, sahipli müdahale edilen hayvan sayısı 7 ve alındığı bölgeye bırakılan ise 417 olarak gerçekleşti. Rehabilitasyon merkezinde köpekler için 15 barınak, kediler için ise 6 kedi evi bulunuyor. Yaklaşık 2 dönümlük arazide kurulu olan barınağa Çiftlikköy Belediyesinin 444 89 12 numaralı çağrı merkezi hattından ulaşılabiliyor.'

Sokak Hayvanları Rehabiltasyon Merkezinde görevli veteriner Elif Gümüşalan, yavru ve yetişkin köpeklerin ayrı bölümlerde barındığı merkezde rehabilitasyonu tamamlanan sokak hayvanlarının alındığı bölgeye geri bırakıldığını ifade ederek, 'İlçemizde sokak hayvanlarına kuduz aşısı, kısırlaştırma ve çip uygulaması gerçekleştiriyoruz. Yaralı ve hastalıklı köpek ve kedilere bakıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA