Rize'de Hırsızlık Ve Dolandırıcılık İddiaları

Rize'de, 9 farklı hırsızlık ve dolandırıcılık olayına ilişkin gözaltına alınan zanlılardan 4'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 4'ü serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 5 cep telefonu bayisine gelen biri kadın üç kişi tarafından sahte kimlik kullanarak 2 sim kart, 6 cep telefonu aldığının tespit edilmesi üzerine araştırma başlatıldı. Araştırma sonucunda olayın faillerinin Giresun'da da aynı yöntemle suça karışan ve gözaltına alın F.Y, Y. Ç. ve Ç.T. olduğu belirlendi.

Zanlılardan F.Y, Giresun'da, Ç.T, Rize'de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Y.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tophane Mahallesi Çeşme Caddesi'nde park halindeki minibüsten gerçekleştirilen oto teybi hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan M.A. da tutuklandı.

Gülbahar Mahallesi Yenişehir Caddesi'nde 41 DE 703 plakalı otomobilden gerçekleşen hırsızlık olayıyla ilgili de N.C. ve S.Ç. gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan N.C. tutuklandı, S.Ç ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Merkeze bağlı Kavaklı Mahallesi Pirireis Caddesi'ndeki bir evden, çelik kasa içerisindeki 50 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını çalınması olayıyla ilgili şüpheli olarak yakalanan B.K, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yeniköy Mahallesi Papatya Caddesi'ndeki bir evden gerçekleşen televizyon hırsızlığı olayının faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan H.T de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA