Muş'ta Terör Ve Uyuşturucu Operasyonu

Muş’ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ-PDY) üye olmak suçundan aranan bir kişi gözaltına alınırken, çeşitli operasyonlarda da 39 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

Konuyla ilgili Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan ve Muş’ta ikamet ettiği tespit edilen bir kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

39 kilo 297 gram esrar ele geçirildi

Uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 29 Ekim 2016 tarihinde il merkezinde ele geçirilen 38 kilo 455 gram esrar maddesinin şüpheli şahıs veya şahısların tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, bahse konu uyuşturucu maddenin ait olduğu şahıs tespit edilmiş ve 02 Ocak 2017 tarihinde yakalanarak çıkarılmış olduğu adli mercilerce tutuklanmıştır. 05 Ocak 2017 tarihinde 3 şahsın ilimizden kargo aracılığıyla İstanbul iline uyuşturucu madde sevkıyatı yaptıkları tespit edilmiş, Muş Sulh Ceza Hakimliğinden alınan karar ile şahısların ikametlerinde yapılan arama neticesinde, bir şahsın ikametinden toplam ağırlığı 842 gram gelen toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Şahıs ’Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak veya Sağlama’ suçundan gözaltına alınmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir."
Kaynak: İHA