Kırklareli Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeker Açıklaması

'Sürücüler karlı ve buzlu yollarda daha tedbirli seyretmelidir'.

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, sürücülerin karlı ve buzlu yollarda daha tedbirli seyretmelerini konusunda uyarıda bulundu.

Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle yollarda buzlanma ve kar birikintilerinin oluştuğunu söyledi.

Sürücülerin trafikte dikkatli ve yavaş araç kullanılması gerektiğini ifade eden Şeker, bir anlık dikkatsizliğin kötü sonuçları beraberinde getirebileceğini belirtti.

Sürücülerin yola çıkmadan gidecekleri güzergahtaki yol durumu hakkında karayolları şube şefliklerinden ya da emniyetten bilgi almaları önerisinde bulunan Şeker, araçlarında kış lastiği ve zincir bulunmayan sürücülerin trafiğe çıkmamalarını istedi.

Bir anlık ihmal ve dikkatsizliğin ölümle ya da yaralanmayla sonuçlanabileceğini vurgulayan Şeker, şöyle konuştu:

'Sürücüler trafikte dikkatli ve yavaş araç kullanmalıdır. Sıcaklıkların düşmesi ve kar yağışı nedeniyle yollarda buzlanma ve kar birikintileri mevcut. Özellikle viyadük ve köprülerde aşırı buzlanmalar olabilir. Sürücüler karlı ve buzlu yollarda daha tedbirli seyretmelidir. Kazaların büyüğü ya da küçüğü olmaz. Bir anlık ihmal ve dikkatsizlik ölümle ya da yaralanmayla sonuçlanabilir. Araçlarında kış lastiği ve zincir bulunmayan sürücüler trafiğe çıkmamalı, toplu taşıma araçlarını kullanmalıdır. Kendi hayatımızı yakınlarımızın hayatını ve trafikteki diğer sürücülerin hayatlarını tehlikeye atmamalıyız.'
Kaynak: AA