İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

İsrail Askeri Mahkemesi, Filistinli Ebu Şahin'e iki kez müebbet hapis ve 3 buçuk milyon İsrail Şekeli para cezası verdi.

İsrail Mahkemesi, bir Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü, birini de yaraladığı iddiasıyla Filistinli Muhammed Hüsni Ebu Şahin'e iki kez müebbet (198 yıl) hapis cezası verdi.

Filistin Esirler Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ramallah kentinin batısındaki Ofra Askeri Mahkemesi'nde görülen yargılamada, İsrailli yargıçlar Filistinli Ebu Şahin'i iki kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, Ebu Şahin'in 3 buçuk milyon İsrail Şekeli (yaklaşık 1 milyon dolar) ceza ödemesine hükmetti.

Ebu Şahin, Kudüs ve Ramallah çevrelerinde düzenlediği eylemlerde bir Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü ve birini de yaraladığı iddiasıyla yargılanıyordu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya mülteci kampı sakini olan Ebu Şahin, İsrail askeri hedeflerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik saldırılarda bulunduğu iddiasıyla, İsrail askerleri tarafından Haziran 2015'te evinden gözaltına alınmıştı.

Filistin resmi verilerine göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.
Kaynak: AA