Dörtyol'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı

Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Atatürk Anıtı'na, Kaymakam Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve 39. Mekanize Piyade Tuğay Komutanı Yardımcısı ve Dörtyol Garnizon Komutanı Piyade Albay Orhan Uğurlu'nun çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikler kapsamında, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneğine üye bir grup, Dörtyol Hükümet Konağı'nın temsili olarak milis güçlerden teslim alınmasını canlandırdı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Halk Eğitim Merkezi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, yıllar önce Kara Mehmet Çavuş ve Kara Hasan Paşa gibi kahramanların yaşattığı o büyük direniş destanının milletin de kurtuluşunun ilham kaynağı olduğunu kaydetti.

Kurtuluş mücadelesinden bugüne kadar geçen süre içinde Dörtyolluların aynı duygu ve düşünce içinde olduğunu ifade eden Toksoy, 'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır düsturunu benimseyen halkımız, aynı şartlar oluştuğunda yine ön saflarda yer alacaktır.' dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da katıldığı etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlikte mehteran takımı da gösteri sundu.

Kaynak: AA